Hirviöt ottamaan supersankareista mittaa

18.7.2014 07:39

Mitä supersankarien jälkeen? Tuotantoyhtiö Universalilla näyttäisi olevan vastaus tähän kysymykseen, sillä se aikoo tuoda uudelleen aloitettujen Hämähäkkimies-, Teräsmies– ja muiden supersankarileffasarjojen jatkoksi oman reboot-leffojensa joukon. Tämä tarkoittaa, että yhtiö kuvaa uudelleen klassiset hirviötarinansa Frankensteinistä Draculaan ja Muumioon.

Mm. Star Trek -elokuvaa, Fringe– ja Alias-sarjoja käsikirjoittanut Alex Kurtzman ja Fast & Furious -leffasarjassa sekä tuottajan että käsikirjoittajan ominaisuudessa vaikuttanut Chis Morgan on pyydetty luonnostelemaan uutta monsterikokonaisuutta. Deadlinen saamien tietojen mukaan ei ole varmaa, olisivatko he myös uusien leffojen varsinaisia käsikirjoittajia. Joka tapauksessa parivaljakon on tarkoitus luoda suuntaa elokuvasarjalle, johon esim. niin ikään Universalilta valmistumassa oleva Dracula Untold -leffa ei välttämättä kuulu.

Verenhimoisen transylvanialaisen sijasta uuden hirviöelokuvien jatkumon aloittaisi vainaa pyramidien maasta, eli Muumio. Yksinkertaisesti The Mummyksi nimetty raina saanee ensi-iltansa näillä näkymin 2016. Leffan roolitus on vielä auki, eikä Universalilta ole myöskään kerrottu, seuraako The Mummy-elokuvaa mahdollisesti Näkymätön mies, ihmissusikuvaus The Wolfman vai kenties Mustan laguunin hirviö. Näistä viimeisintä ei elokuvissa ole nähty vuosikymmeniin, joten laguuni saattaisi olla yhtiöltä jopa parempi investointi kuin The Wolfman, joka herätti kauhua omassa elokuvassaan mm. 2010. Toisaalta, edellinen Universalin Muumio-elokuva on vuodelta 2008, joten ehkä tauko on ollut ihmissudellekin jo tarpeeksi pitkä.

Kuva: Universal/Frankenstein (1930-luku)

Lisää luettavaa