Tavaraa, jota et edes tiennyt tarvitsevasi

5.6.2014 16:52

Star Wars -maailman luonut George Lucas teki tunnetusti vuosia sitten hyvät sopimukset Tähtien sotaan liittyvien oheismateriaalien oikeuksista ja näin ollen aiheeseen liittyviä tavaroita on ollutkin saatavilla moneen lähtöön. Kun Lucas myi Tähtien sodan Disneylle, myös asiat franchisen oheistuotteiden suhteen muuttuivat jonkin verran. Esimerkiksi suositusta Disney Storesta ei ole ollut saatavana yhtään prinsessa Leia -tuotetta.

Valkokankaalla Carrie Fisherin esittämä prinsessa Leia oli vuosikaudet niitä harvoja fiktioprinsessoja, jotka eivät kuuluneet ns. Disney-prinsessojen joukkoon. Koska tätä nykyä asia on teknisesti toisin, on Twitterissä ja muualla SOMEssa vellonut suuri kampanja Leian liittämisestä Disney-prinsessojen joukkoon. TIME kertoo tuoreeltaan, että Disney on kuullut halukkaiden vanhempien ja muiden leluintoilijoiden toiveet – #WeWantLeia-kampanjan myötä myös tytöille suunnattuja Star Wars -tuotteita on tulossa myyntiin Disney-myymälöihin. Mitä nämä tuotteet tarkalleen ottaen ovat, sitä ei ole vielä paljastettu.

Vaikka Leia-asuja ja muita prinsessaan liittyviä tuotteita onkin ollut saatavilla jo ennestään muualla, uutuudet otettaneen vastaan kiinnostuksella. Disney toi markkinoille aiemmin tänä vuonna joitakin Star Wars -tuotteita, mutta Leiasta tai yleensäkin tyttöjen leluista kiinnostuneet eivät niistä omaansa ole löytäneet. Leian liittymisen Disney-prinsessojen suurisilmäiseen ja kapeauumaiseen klaaniin ovat jo aiemmin huomioineet muutamat harrastelijat ja muut fanitaiteen luojat (kts. kuvia SketchMcDrawpantsilta ja Asurocksilta).

 

Kuva: Lansbricae

Lisää luettavaa