Kylmäävän voittoisaa


Mikä on tällä hetkellä menestynein animaatioelokuva? Ei, se ei ole Leijonakuningas, eikä Aladdin, mutta tavallaan kyseinen raina kuuluu samaan perheeseen. Kassamenestyksen tittelin otti Japanin ensi-iltansa jälkeen haltuunsa Disney/Pixarin Frozen - huurteinen seikkailu -animaatioleffa.

Varietyn mukaan Frozen kiilasi aiemmin myyntilistan kärkipäätä pitäneiden Leijonakuninkaan ja Toy Story 3:kin ohi saavuttaessaan 1072 miljardin dollarin rajapyykin. Samalla hyytävää taikavoimaa pursuavan Elsan ja hänen kumppaneidensa tarinasta tuli suosituin kaikista Disneyn (tai Pixarin) tuottamista elokuvista liki kolmellakymmenellä maantieteellisellä alueella. Prinsessat ja erityisesti Disney-prinsessat eivät siis selvästikään ole vielä "out", koska Frozen päätyi viime viikonloppuna myös maailman myydyimpien elokuvien top ten -listalle.

Frozenin suosittuuteen arvellaan yleisesti auttaneen mm. sen palkintomenestyksen. Elokuva on tähän mennessä palkittu Iso-Britannian tärkeimmissä palkintojuhlallisuuksissa parhaan animaatioelokuvan BAFTAlla ja samantyyppisessä kategoriassa Golden Globe- sekä Oscar -mittelöissä. Toisaalta Frozenin sisältö on se, mikä myy. Tarttuvien laulujen ja silmää hivelevän animaatiotekniikan takana on poikkeuksellisesti kertomus, jossa prinsessa ei käykään avioon prinssinsä kanssa yhden illan ihastuksen seurauksena, vaan kaksi sisarta etsii oikeaa elämänpolkuaan.


Kuva: BVI Finland

Z.E 31.03.2014 klo 11:59

Uusimmat uutiset

Tom Cruise palautti palkintojaan takaisin

Golden Globe -palkintojen taustaorganisaatio vastatuulessa.

R. Isoviita

Legendaarisen toimintajännärin naistähti osastaan: ”Tarpeeton siinä elokuvassa.”

1960-luvun kaunotar muisteli osaansa Steve McQueenin rinnalla.

R. Isoviita

Jälleen uusi menetys Guardians of the Galaxy -perheessä?

Tiimin rivit ehkä kutistumassa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...