TV-viihteen parhaimmistoa

Yhdysvaltain Venlat eli sikäläistä televisioviihdettä juhlistavat Emmy-palkinnot jaettiin viime yönä 65. kerran. Kilpailussa tehtiin historiaa Netflixin vuoksi, sillä aiemmin Emmyistä ei ole kisannut kuin perinteisessä televisiossa esitettyjä ohjelmia ja niiden tekijöitä. Internetin kautta toimivan Netflixin lanseeraama House of Cards, joka kuvaa poliittisia kieroiluja Kevin Spacey (American Beauty) pääroolissaan, menestyi parhaan draamaohjaajan katogeriassa. Kyseinen pysti meni sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ohjanneelle David Fincherille (Fight Club).

Emmy-yllättäjiin lukeutui tällä erää HBO:n Newsroom-sarjan päätähti Jeff Daniels. Hän kaappasi parhaan draamasarjanäyttelijän palkinnon mm. Breaking Badin Bryan Cranstonin ja Mad Menin Jon Hammin edestä. Varietyn mukaan Daniels kommentoi voittoaan sanomalla, että hän aikoo bailata aamuun asti ja painua sitten kuvaamaan Nuija ja toisinuijan jatko-osaa. Komedianäyttelijöiden kategorian menestyjiin kuuluivat Warner Brosin Rillit huurussa -sarjan Sheldon eli Jim Parsons ja Yhdysvaltain varapresidentin arjesta kertovan Veepin Julia Louis-Dreyfus.

Rapakon takana leffateatterilevityksettä sisältönsä takia jäänyt - ja siten myös Oscar-kisan ulkopuolella oleva - HBO:n My Life with Liberace (kuvassa) puolestaan huomioitiin parhaan minisarjan/ elokuvan ohjaajan ja näyttelijän palkinnoilla. Elokuvaohjaamisen lopettamistakin suunnitellut Steven Soderbergh (Ocean's Eleven - korkeat panokset) voitti näin ensimmäisen Emmynsä kolmannella yrittämällä ja näyttelijä Michael Douglas puolestaan viidennellä.

Suomessa edellä mainituista sarjoista House of Cardsia voi seurata Netflixin lisäksi DVD:ltä, Newsroomia ja Veepiä HBO:n suoratoistopalvelusta (tai YLE:n kanavilta jälleen ensi vuonna). Loppuaan lähenevää Breaking Badia näkee Nelosella, kuten myös Mad Meniä. Rillit huurussa pyörii Subilla ja viihdetaiteilija Liberacen yksityiselämää avaava My Life with Liberace on elokuusta asti ollut nähtävillä osassa Finnkinon teattereita.


Emmyjen viralliselta kotisivulta löydät listan kaikista tuoreista voittajista


Kuva: SF Film

Z.E 23.09.2013 klo 07:53

Uusimmat uutiset