Vares – Uhkapelimerkki

(2012)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Vares – Uhkapelimerkki
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Vares - Uhkapelimerkki
Valmistusvuosi:2012
Pisteytyksiä: 103
Tarkka arvio: 2.34

Jussi Vares rakastuu salaperäiseen kaunottareen Sole Sulaveteen – vain menettääkseen tämän kammottavalla tavalla. Muutaman viikon seurustelun jälkeen Solen ruumis löytyy ruissalolaisesta lintutornista. Murhan tutkimukset polkevat paikallaan, kunnes Vares erehtyy ottamaan selvitettäväkseen toimittaja Ruuhion saamien sekavien ilmiantokirjeiden taustoja.

Ennen kuin kirjeiden salaisuus ratkeaa, tapahtuu yhtä ja toista. Palkkamurhaaja Stahanov ottaa vastaan merkillisen toimeksiannon Turun suunnalta. Ja Solen veli yllättää vaimonsa intiimissä tilanteessa väärän miehen seurassa ja lähtee epätoivoiselle odysseialle musta kollikissa kassissaan.

Jäljet johtavat oudon tuttuihin henkilöihin, eikä uusilta kuolemantapauksilta vältytä. Lopuksi kuitenkin tarinan langat solmiutuvat yhteen, ja silmukka kiristyy kaikkien aikojen puhalluksen ympärillä.

Arviot

Jotenkin sympaattinen rikoselokuva, vaikka onkin vain jatkoa liukuhihnalta edellisille osille.

Ei ole välttämättä hyvä merkki, jos elokuvan lopputekstien alkaessa mieleen nousee ajatus: ”No heh-heh, vai että semmoinen juttu tällä kertaa.” Se kuitenkin pulpahti mieleeni Vares – uhkapelimerkin loputtua. Jos tuota ajatusta purkaa palasiksi, siitä irtoaa monenlaista; ensinnäkin, Vares-leffoja on enemmän kuin yhdessä kädessä sormia. Tekijöiden työnjäljessä näkyy jonkin verran liukuhihnamaisuutta, eli siedettävin kustannuksin yritetään tehdä […]

Arvosteltu: 14.03.2012

Lauri Törhösen kolmas Vares on tapahtumatäyteinen, hauska ja ennenkaikkea erillainen

Kuuma kesä, viina virtaa, Vares rakastuu ja pian suhteen toinen osapuoli löytyykin kuolleena Ruissalon metsiköstä. Tässä ainekset tämänkertaiseen Vares-pläjäykseen. Lauri Törhösen kolmas Vares on tapahtumatäyteinen, hauska ja ennenkaikkea erillainen. Huumori kukoistaa jälleen, kun yksityisetsivä Jussi Vares ottaa tehtäväkseen selvittää naisystävänsä, Sole Sulaveden, murhaajan. Elokuva on hyvin tarinavetoinen, eikä edellisistä osista tuttua kapakointia ole yhtä paljoa […]

Arvosteltu: 17.03.2012

Kommentit & Pisteytykset

pirpana
Hissukka
QT

Lisää luettavaa