The Equalizer – oikeuden puolustaja

(2014)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: The Equalizer – oikeuden puolustaja
Genret: , ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:The Equalizer
Valmistusvuosi:2014
Pituus:132 min
Pisteytyksiä: 109
Tarkka arvio: 3.08

Denzel Washington on McCall, entinen salaisten operaatioiden kommando, joka on lavastanut kuolemansa voidakseen viettää rauhallista elämää Bostonissa. Ennen pitkää hän kuitenkin pyörtää vetäytymispäätöksensä pelastaakseen nuoren tytön nimeltä Teri (Chloë Grace Moretz) – ja huomaa pian joutuneensa napit vastakkain ultraväkivaltaisen venäläismafian kanssa.

McCallin oikeudenjano herää hänen kostaessaan niille, jotka kohtelevat kaltoin heikompiaan. Jos jollakulla on ongelmia tai vastassa on ylivoimainen vastustaja eikä ole ketään muuta kenen puoleen kääntyä, silloin apuun kutsutaan McCall. Hän on The Equalizer – oikeuden puolustaja.

Arviot

Yksi vuoden kovimmista toimintaelokuvista ja onnistuneimmista tv-sarjan pohjalta tehdyistä elokuvakäännöksistä.

Elokuvien pohjalta tehdyt tv-sarjat tuntuvat olevan tällä hetkellä jonkinlainen trendi buumi, mutta vastaavasti vieläkin kaivellaan vanhoja tv-sarjoja elokuviksi. Nyt elokuvalliseen muotoon on päätynyt Edward Woodwardin tähdittämä 1985-alkanut jota esitettiin neljä tuotantokautta vuoteen 1989-asti. Elokuvaversion puikoista löytyy yksi tämän hetken parhaimmista hollywoodin toimintaohjaajista Antoine Fugua. Sala-ampuja-trilleri , Valkoisen Talon valtauksesta kertovan ja erityisesti yhdestä viime vuosien […]

Arvosteltu: 27.09.2014

The Equalizer on aivan jäätävän huono elokuva.

The Equalizer perustuu kasaririkossarjaan nimeltä The Equalizer-Kutsukaa McCall. Itse en ole kyseistä sarjaa nähnyt ja en sen puoleen ole kuullutkaan, joten en osaa arvioida, miten hyvin tv-sarja on käännetty tähän vuoden 2014 toimintarikosleffaksi. Sen osaan kuitenkin sanoa, että The Equalizer on aivan jäätävän huono elokuva. Denzel Washington esittää Robert McCallia, korkean luokan entistä armeijamiestä, joka […]

Arvosteltu: 20.12.2014

Kommentit & Pisteytykset

Villetys

The Equalizer – oikeuden puolustaja on erittäin hyvin onnistunut kostoelokuva, jonka katsoo useampaan kertaan ja se meneekin omassa genressään siihen parempaan osastoon. Denzell Washington tekee vahvan pääroolin entisenä salaisten operaatioiden kommandona Robert McCallina, joka on saanut elää rauhassa duunarina lavastettuaan kuolemansa. Mies joutuu kuitenkin vastakkain venäläisen mafian kanssa koitettuaan ostaa heidän omistamaa nuorta huoraa Chloë Grace Moretzin esittämää Teriä vapaaksi. Elokuvan parhaimistoa on väkivaltaiset toimintakohtaukset, jotka on hienosti ja samalla vähän yliampuvasti tehtyjä. Marton Csokas on kanssa mainio roolissaan palkkamurhaaja Teddynä, joka laitetaan Robertin perään tämän tapettua joukon mafioita. Väkivaltaista toimintaa rytmittää sopivan verkkaisesti etenevä muu juoni ja elokuva rakentaakin alkuun rauhassa tarinaa ennen ensimmäistä mähinää. Kokonaisuus pysyy tässä myös varsin hyvin kasassa ja luvassa onkin joka osa-alueella laadukas kostoelokuva.

Addeh
sulo
Pelimies
arg
J.Lipponen
Demonic
oiqqu
AlexZ

Lisää luettavaa