Syndikaatti

(1997)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Syndikaatti
Genret: ,
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Deathline
Valmistusvuosi:1997
Pituus:97 min
Pisteytyksiä: 1
Tarkka arvio: 3.00

Arviot

Vaikka räiskintää löytyy, olisi toimintaa voinut olla enemmänkin.

John Wade (Rutger Hauer) ja Merrick (Mark Dacascos) salakuljettavat tavaraa. Mutta Merrick tappaa Waden isomman rahan toivossa itselleen. Myöhemmin poliisit löytävät Waden ja ihmettelevät, mitä on tapahtunut. Hänet herätetään henkiin uudella kokeellisella tegnologialla kuulusteluja varten. Mutta Wade karkaa ja hänellä ei ole mielessään enää kuin yksi asia – kosto. Lievästä toiminnan puutteesta kärsivä Syndikaatti eli […]

Arvosteltu: 05.08.2013

Kommentit & Pisteytykset

Joku

Potku-ukko Mark Dacascos ja aina yhtä mainio Rutger ”Rutgu” Hauer rähisee ja röhisee toisilleen tässä halpistoimintapätkässä, jonka on meille tehtaillut alan klassikkolafka Nu Image. Nimensäkin mukaisesti liikutaan erilaisten alamaailman ryhmien sisällä ja juonitellaan ties mitä salajuonia. Sekaan on vielä isketty aimo annos cyberpunk-henkistä meininkiä ja yllättävän veristäkin actionia. Voisin antaa antamani kolme tähteä jo pelkästään siitä tälle, että nykypäivän tietokonehutun sijaan on niin virkistävää katsoa ihan kunnon vanhanajan toimintaelokuvaa. Joo ja siis olihan tässäkin muutamia ihan kammottavia cgi-tehosteita, mutta veripanokset kyllä paukkuu näyttävästi siitä huolimatta. Turpaankin vedetään ihan huolella ja hakataan katanalla tuhmia mafiosoja sormille. Ihan kovaa kamaa sillä saralla siis tarjolla. Juonipuoli nyt on ihan puutaheinää ja näyttelijäsuoritukset pääosia lukuunottamatta melkoista pökkelöosastoa, mutta sekin tavallaan vaan luo omaa viehätystään tän tyyppiseen kämätoimintaleffaan.

Syndikaatti kannattaa katsoa jos ysäritoiminta on sydäntä lähellä. Tämä on niin vahvasti oman aikakautensa tuotos, kuin vaan voi olla. Sekä hyvässä, että pahassa. Enimmäkseen kuitenkin hyvässä! Imdb:n 4,7 tähden keskiarvoa ei voi taaskaan kuin ihmetellä. Katanaa sormille kuka antaa alle kolme tähteä tälläisen viihdearvon omaavalle elokuvalle!

Lisää luettavaa