Kikka!

(2022)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Kikka!
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Kikka!
Valmistusvuosi:2022
Pituus:115 min
Pisteytyksiä: 8
Tarkka arvio: 2.88

Kikka! on musiikkia pursuva elokuva artisti Kikasta ja aikakaudesta, jolloin Suomi oli matkalla lamasta kohti nousukautta. Kikka! on elokuva viihdetaiteilijasta ja laulajasta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin.

Kosmetiikkamyyjä Kirsi Viilonen haaveilee tähtiartistin urasta. Kun Kirsi tutustuu DJ ja radiotoimittaja Paulaan, päättää hän antautua kokonaan laulajaunelmalleen. Paula tunnistaa Kirsissä tähden ainekset ja yhdessä he hankkivat hänellä levytyssopimuksen. Kikka on syntynyt. Kikan ura lähtee jyrkkään nousukiitoon, kun hänen nänninsä vilahtaa tahattomasti Jukebox-ohjelmassa. Kikasta tulee välittömästi koko maan tuntema julkkis ja yksi Suomen myydyimmistä naisartisteista.

Arviot

Koskettava, surullinen ja vaikuttava kuvaus Kikan elämästä

Kuulin muutama vuosi sitten osakunnalla Kikan kappaleen ”Mä haluun viihdyttää” mihin tykästyin heti: mukavan tarttuva ja iloinen laulu vaikkakin pervo. Kun kuulin että Kikasta tulee elokuva, olin innoissani. En kovin paljon tiennyt Kikan elämästä tai urasta ennen kuin Kikka-elokuvan katson, ja elokuva oli kyllä paitsi hieno ”tietopläjäys” Kikan artistin elämästä, myös ennen kaikkea vaikuttava elokuva. […]

Arvosteltu: 20.02.2023

Kommentit & Pisteytykset

phodos
Miketti
rakettirastas
kolamuki
konda1987
Jii89
Vapa12
mikelawry

Lisää luettavaa