Idän pikajunan arvoitus

(2017)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Idän pikajunan arvoitus
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Murder on the Orient Express
Valmistusvuosi:2017
Pituus:114 min
Pisteytyksiä: 83
Tarkka arvio: 3.05

Mikä alkaa Euroopan halki kulkevana ylellisenä junamatkana, muuttuu nopeasti yhdeksi tyylikkäimmistä, jännittävimmistä ja henkeäsalpaavimmista mysteereistä. Menestyskirjailija Agatha Christien romaaniin perustuvassa IDÄN PIKAJUNAN ARVOITUS -elokuvassa kolmetoista toisilleen tuntematonta matkustajaa jäävät loukkuun junaan, jossa kaikki ovat epäiltyjä. Yhden miehen on taisteltava aikaa vastaan ratkaistakseen mysteerin ennen kuin murhaaja iskee uudestaan.

Arviot

Pysyttelee muutamista jarrutteluista huolimatta raiteillaan ja tarjoaa viihdyttävän vanhanliiton rikostrillerin.

Agatha Christien kirjoittamien mysteerijännäreiden joukosta varmaan tunnetuin romaani on 1934 ilmestynyt (), joka on jälleen päässyt elokuvanmuotoon. Sidney Lumet ohjasi ensimmäisen kerran vuonna 1974 elokuvaksi ja tuolloin kuuluisaa viiksiniekka salapoliisi Hercule Poirotia esitti Albert Finney ja hänen rinnallaan hääräsivät lisäksi mm Sean Connery, Anthony Perkins ja Ingrid Bergman. () tehtiin vuonna 2010 useaan ottseeseen Hercule […]

Arvosteltu: 26.11.2017

Kommentit & Pisteytykset

mikelawry

3

Villetys

Idän pikajunan arvoitus on ihan hyvin onnistunut murhamysteeri, jonka katsoo toiseenkin kertaan. Kenneth Branagh tekee hyvän pääroolin arvostettuna salapoliisi Hercule Poirottina, joka lähtee ratkaistun rikoksen jälkeen ansaitulle lomamatkalle junalla. Kesken junamatkan eräs mukana olleista matkustajista löytyy kuitenkin murhattuna ja junan jäätyä jumiin lumen vyörymisen takia edessä on uusi mysteeri ratkaistavaksi. Näyttelijäkaarti on tässä varsin nimekäs, mutta Kenneth Branaghia lukuunottamatta tässä ei mitään muistettavia roolisuorituksia nähdä. Juna toimii ihan hyvin tapahtumapaikkana ja mysteerin selviämistä seuraa mielenkiinnolla. Elokuvan taso kuitenkin hieman laskee loppua kohti mentäessä ja itse ratkaisu murhalle ei itselle niin hyvin toiminut. Kokonaisuutena luvassa on kuitenkin vahva kolmen tähden rikosmysteeri, joka on viihdyttävää katsottavaa.

Devilfisu
Dainis Kula
Glorry
schwartzy
carloz
harr1v
JVDS
Vosfufuteen
M16
Keräilijä
Nimetön
porssiman
Jautsi
korkkinado
Also Starring
Mowgli
Tupolev79
WreckMe666
-Testament-
Linkous
Arz
Minoko92
arpum
Juki
Vilperi
Tx4
Jampe_69
Kaamos
kisa
Titan90
oohika

Lisää luettavaa