Ganes

(2007)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Ganes
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Ganes
Valmistusvuosi:2007
Pituus:110 min
Pisteytyksiä: 308
Tarkka arvio: 3.16

Kahdella Jussi-patsaalla palkittu menestyselokuva legendaarisesta Hurriganes-yhtyeestä ja sen keulahahmosta Remu Aaltosesta (Eero Milonoff). Vaatimattomissa oloissa kasvava Remu jättää koulun kesken ja ajautuu pikkurikolliseksi. Kohdatessaan rock-musiikin nuorukainen innostuu ja opettelee soittamaan rumpuja. Ensimmäisen vankilareissunsa jälkeen mies perustaa Hurriganesin. Sitkeällä treenaamisella hän saa yhtyeen toimimaan, ja bändi alkaa kerätä suosiota. Ennen lopullista läpilyöntiä Remun täytyy kuitenkin tehdä tiliä menneisyytensä haamujen kanssa.

Arviot

Yhdessä loistavien näyttelijöiden kanssa ohjaaja saa puserrettua elokuvaan sellaista energiaa, joka parhaimmillaan tuo mieleen aidon Ganesin.

Kaikkien aikojen suomalainen rock-yhtye Hurriganes ehti aikoinaan villillä ja vastustamattomalla kovan pojan rokillaan vallata Suomen lisäksi koko pohjolan, sekä osan Eurooppaakin siinä sivussa. Remu Aaltonen, Cisse Häkkinen ja Albert Aaltonen ovat ajan kuluessa muodostuneet sellaisiksi kulttuuri-ikoneiksi, että aihe kovalle kotimaiselle rock-elokuvalle oli enemmän kuin otollinen. JP Siilin (Nollatoleranssi tv-sarja, Hymypoika) ohjaama Ganes on elokuva siitä, […]

Arvosteltu: 10.10.2007

Kommentit & Pisteytykset

skapi
bauer
lällälää79
J.Lipponen
ms
Miniland
ricksaw
Don edvard27

Lisää luettavaa