Ritari siniparta (1947)

Suosituksia

Uytp7
Tähtääjä
09.02.19 klo 15:13
Vihdoinkin todella loistava filmi Chaplinin filmografiasta. Miehen naistennaurattaja filunkiveikko saa yllättävää syvyyttä eikä h&... Lue loput

Keräilijä
26.10.18 klo 21:14
Auervaaran sukulaissielu. Chaplin esittää hyvin hauskasti sarjamurhaajaa. Palkintona toimi tällä kertaa raha. Ammattimies työssä&a... Lue loput
Arvostelut
Ritari Siniparta on yksi Chaplinin ehdottomia päätöitä ja mustan komedian ohella eräänlainen kärjistetty kuvaus siitä kaikesta, mihin yhteiskunta voi meidät ajaa.
rating 100,000
James_Bond 03.10.2012 08:48
Chaplinin toinen kokonaan äänissä kuvattu elokuva on miehen paras.
rating 100,000
Scarface 12.08.2005 09:08
Jokainen lukee omalla vastuulla!
rating 80,000
Jurpo 21.04.2009 21:34
Uytp7
Tähtääjä
09.02.19 klo 15:13
Vihdoinkin todella loistava filmi Chaplinin filmografiasta. Miehen naistennaurattaja filunkiveikko saa yllättävää syvyyttä eikä häntä tuomittavista teoista huolimatta inhonnut. Kohtalaista sosiaalista kommentaaria sekä miehistä velvollisuutta heitellään ilmaan. Näytteleminen kautta linjan erinomaista, tarkoituksella ärsyttävä hahmokin oli lähinnä ilahduttavan iloinen kiekuja. Mainiosti rytmitetty leffa, jossa lavasteissa ryntäily on nieltävissä herkullisen dialogin sivussa. Yhden maailman sympaattisimman murhaajan tarinassa myös draamalliset elementit löytävät paikkansa mustalla huumorilla höystettynä. Tutun Chaplinin faneille voin hyvin ymmärtää aikalaispettymyksen, nykyään sentään teosta onneksi jo arvostetaan ihan eri tavalla.
Keräilijä
26.10.18 klo 21:14
Auervaaran sukulaissielu. Chaplin esittää hyvin hauskasti sarjamurhaajaa. Palkintona toimi tällä kertaa raha. Ammattimies työssään. Ei tainnut olla verokortilla tehtyä työtä.

Juki
04.01.18 klo 22:21
Hauska ja vähän erilaisempi Chaplinin komedia verrattuna muihin herran teoksiin. Itse en tätä aivan herran parhaaksi kutsuisi, sillä muutamissa kohdissa leffa oli hieman pitkäveteinen ja tylsän oloinen, mutta kokonaisuutena oikein viihdyttävä ja paikoin jopa hauskakin elokuva. Vaikka tämä onkin äänielokuva, niin muutamia mykkäelokuvista tuttuja elementtejä oli havaittavissa tässäkin elokuvassa. Suosittelen silti kaikille Chaplinin leffojen ystäville.
Anzalone
31.05.14 klo 22:29
Vaikkei Monsieur Verdoux kuulukaan Chaplinin tunnetuimpiin leffoihin, on se silti aivan samaa huipputasoa aiempien kanssa. Henri Desire Landrun elämästä inspiraatiota saanut musta komedia ansaitsisi olla aivan yhtä tunnettu kuin esim. City Lights tai Modern Times.
Ludil
01.10.13 klo 21:38
Tämä ei ole tyypillisintä Kulkuri-Chaplin-elokuvaa. Tai oikeastaan ei ollenkaan sitä. Ritari Siniparta on ehkä Chaplinin synkein elokuva Diktaattorin ohella. Tämä on todella hyvä, älykäs, hauska, traaginen, tyylikäs, hillitty ja ajatuksia herättävä. Epätyypillinen lopetus herätti aikalaisissa paheksuntaa. Ja ellen väärin muista, niin oliko tämä vielä tositapahtumiin perustuva?
Edellinen sivu | 1 2 3 4 | Seuraava sivu