Jaakobin painajainen (1990)

Alkuperäinen nimi: Jacob's Ladder
- Adrian Lyne
- Bruce Joel Rubin
- Danny Aiello, Elizabeth Peña, Eriq La Salle, Jason Alexander, Macaulay Culkin, Matt Craven, Patricia Kalember, Pruitt Taylor Vince, Tim Robbins
- englanti
Pelimies
06.04.17 klo 20:31
Mahtava, synkkä, tiivistunnelmainen ja paikoittain aika häiriintynytkin psykologinen trilleri. Tim Robbinsilta hieno roolisuoritus ja Lyne osoitti tällä elokuvalla osaaavansa ohjata muitakin kuin ihmissuhdedraamoja.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
HAL9000
03.10.16 klo 16:21
Vietnamin veteraani ei enää erota todellisuutta unesta altistuttuaan kyseenalaisille höyryille viidakossa. Ihmissuhde-elokuvistaan tunnetulta Adrian Lyneltä hieman erilaista tavaraa tämä Tim Robbinsin tähdittämä jännäri.

IsoVauva
31.08.16 klo 19:28
Tunnelmallinen ja paikoin varsin ahdistavakin jännäri, joka lainaili paljon elementtejä Lynchin tuotannosta. Tunnelma oli painajaismainen ja kuvasto oli paikoin hyvinkin surrealistista.
Tim Robbins oli pääosassa erinomainen ja filmi oli muutenkin loistavasti rytmitetty. Hiljaisempia hetkiä seurasi aina varsin tapahtumarikkaita WTF tason kohtauksia. Ikinä ei voinut olla varma mikä filmissä oli todellista ja mikä ei. Katsoja oli samassa vainoharhaisuuden tilassa kuin päähenkilökin.
Pidin myös liikuttavasta lopusta. Jollain tavalla se onnistui olemaan samaan aikaan pirun surullinen ja haikean kaunis.
Eipä tästä hirveästi moitteita keksi. Shaky cam ja nopeat leikkaukset ärsyttivät muutamassa kohtauksessa hieman ja en tiedä miten hyvin tämä kestää uusintakatseluja. Sen verran paljon tarina nojaa yllätyksellisyyteen, mutta ensimmäisellä katselukerralla tämä kolahti ja kovaa.
Hieno elokuva.
EnsioNietos
17.03.16 klo 14:12
Vau! Kun elokuva toimii, niin se toimii. Kauhuelokuvien ystävälle saattaa olla pettymys, mutta trillerinä lunastaa kaikki odotuksensa ja enemmänkin. Leffa etenee hyvällä tempolla ja ottaa melkein aina seuraavan askeleen suuntaan, jota ei osannut odottaa. Aikamoinen kamppailu, tavallaan onnellinen loppu.

James_Bond
19.08.13 klo 06:48
Yliarvostettu, mutta ihan katsottavaa ysärikauhua. Elokuvassa päästään tunnelman tasolla välillä ihan hyviinkin mittasuhteisiin, mutta liiallinen pituus ja ajoittainen tylsyys laskee tehoa pahasti. Myös turhia kamerakikkailuja esiintyi parissa kohdassa.
Muuten Jaakobin painajainen käsittelee oikein hyvin pelkoa ja kuolemaa ja antaa hyvän kuvauksen sodasta palanneen miehen totaalisesta murtumisesta. Itse arvasin jo loppuratkaisun vähän ennen kuin se lyötiin ilmoille. En oikein pitänyt lopun käänteestä sillä se tuntui syövän teokselta pohjan pois. Toisaalta kun loppua lähtee ajattelemaan, voi teosta ymmärtää eri lailla.
Vaikka Jaakobin painajainen on hieman pökkelösti toteutettu, niin se kertoo melko osuvastikin ihmisten pahimmista painajaisista, jotka voivat vaania ihan missä vain ja milloin vain. Elokuva on kaiken kaikkiaan kelpo sekoitus yhteiskuntasatiiria ja paranoiaa.
Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 | Seuraava sivu