Vaikka Ghostbusters ei olekaan erityisen naurettava, niin se on silti kulttielokuva.

22.4.2008 16:06

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Ghostbusters
Valmistusvuosi:1984
Pituus:95 min

Elettiin vuotta 1984 kun Ivan Reitmanin Ghostbusters ilmestyi. Ja sehän on hieno komedia, joka on hyvä nähdä. Vaikka Ghostbusters ei olekaan erityisen naurettava, niin se on silti kulttielokuva, ja on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Venkman (Bill Murray), Stanz (Dan Aykroyd) ja Spengler (Harold Ramis) saavat potkut yliopistolta. He keskittävät energiansa haamujen jahtaamiseen, ja perustavat haamujengin. Mukaan liittyy myös herra Zeddemore (Ernie Hudson). Aluksi heitä ei uskota, mutta pian alkaa tuuli kääntyä. . . . .

Juonihan on hyvä. Ei kovin omaperäinen, mutta hyvä. Käsikirjoittajat tekevät hyvää työtä, ja ovat muotoilleet mahtavia kohtauksia. Erityisesti alun kirjastokohtaus on upea. Kaikki neljä päänäyttelijää vetävät hommansa hyvin läpi, mutta muiden ylle nousevat Dan Aykroyd ja Bill Murray, joiden rooleja voi kutsua legendaarisiksi. Mutta ylipäätään kaikki näyttelijät ovat hyviä, ja Ivan Reitman on todella hyvä ohjaaja.

Erikoistehosteet ovat mahtavia, ja haamut saavat lähinnä nauramaan, mutta tämähän on komedia. Räjähteet paukkuvat loppukohtauksissa hienosti, mutta missään vaiheessa ei mennä liian pitkälle. Musiikkikin on ihan hyvää, muut kappaleet ovat vain keskivertoja, mutta valikossakin soiva tunnuskappale on upea. Ja jää herkästi soimaan päässä.

Arvosteltu: 22.04.2008

Lisää luettavaa