Trilleri, jossa kannattaa pysyä hereillä koko ajan.

29.4.2005 20:21

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: , ,
Alkuperäinen nimi:The Jacket
Valmistusvuosi:2005
Pituus:105 min

Jack Starks (Adrien Brody) vahingoittuu pahoin Persianlahden sodassa v 1991. Kotiin palatessaan Jack auttaa tien poskeen jäänyttä naista ja tämän tytärtä. Yllättäen Jackia syytetään erään poliisin murhasta ja hänet passitetaan tri Beckerin (Kristofferson) johtamaan mielisairaalaan. Beckerin metodeihin kuuluu antaa potilailleen kunnon lääkeannos ja sen jälkeen pakkopaitaan ja lopuksi ruumiskaappiin. Jack alkaa nähdä ihmeellisiä unia kaapissa ollessaan, että hän matkustaisi kymmenisen vuotta eteenpäin. Jack tapaa nuoren tarjoilijattaren Jackien (Keira Knightley), joka kertoo Jackille, että hän kuoli n 10 vuotta sitten. Jack alkaa pikku hiljaa ymmärtää, että kaapissa ollessaan hän pystyy matkustmaan ajassa eteenpäin, mutta ehtiikö Jack muuttamaan oman kuolemansa.

Jacket: sidottu oli taas tälläinen trilleri, jossa kannattaa pysyä hereillä koko ajan. Välillä rupesi itsekkin miettimään, että mistä oikein on kysymys. Adrien Brody tekee hyvän roolisuorituksen Jack Starksina. Kris Kristofferson oli vaihteeksi muussakin roolissa kuin Bladen oppi-isä Whistlerinä. John Mayburylle tämä oli ensimmäinen suurempi elokuvaohajus. Jos pidit elokuvista Mantshurian kandidaatti, Memento ja Frequency niin tämäkin voi kolahtaa. Tarinasta oltiin tehty todella mielenkiintoinen, mutta jokseenkin vähän sekava välillä.

Jacket: sidottu on varsin erilainen trilleri joka nousee heti tusinatrillereiden ylä-puolelle, mutta mistään unohtumattomasta elokuvasta ei ole kysymys.

nimimerkki: andy

Arvosteltu: 29.04.2005

Lisää luettavaa