Theodore Rex on tyhmä, tyhmä elokuva.

8.5.2016 03:48

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Theodore Rex
Valmistusvuosi:1995
Pituus:92 min

Theodore Rex oli paperilla täydellinen 90-luvun trendeillä rahastava kassamenestys; otetaan yksi tai kaksi kuumaa suosittua näyttelijää, pannaan elokuvaan dinosauruksia ja sijoitetaan koko keitos muodikkaan dystooppiseen tulevaisuuteen. Lopputulos on vähintäänkin mielenkiintoinen. Miten tuollaisen yhdistelmän voi ylipäänsä saada toimimaan edes jotenkuten järkevästi? Ilmeisesti erittäin hyvin, mikäli on uskominen elokuvan kymmenien miljoonien budjettia. Joku oli valmis rahoittamaan tätä ideaa kymmenillä miljoonilla koska uskoi saavansa rahansa takaisin. Joku uskoi että tämä idea voisi toimia. Toisaalta jotkut uskovat kuunkin olevan juustoa.

Elokuva siis sijoittuu dystooppiseen tulevaisuuteen. Tieteen avulla on onnistuttu herättämään entisaikojen eläimet ja dinosaurukset henkiin, nyt ne peijakkaat elävät antropomorfisina veijareina ihmisten seassa ihmisten tavoin. Tarinan päähenkilö on nimeltään Theodore, kavereiden kesken Teddy. Ted on tyrannosaurus jotain. Joku veijari on päättänyt tapattaa muinaiseläimiä ja dinosauruksia yksi kerrallaan ja Ted päätyy Whoopi Goldbergin kera selvittämään rikosvyyhtiä. Lopulta kaksikon tie johtaa suuren ja sensaatiomaisen, suorastaan maata mullistavan järjettömän salaliiton äärelle. Matka kuluu kiemurrellen ja kompuroiden pöljästä kohtauksesta toiseen ja huonosta vitsistä vieläkin huonompaan. Lopulta käsiin jää käsikirjoitus täynnä ihmisjärjen mentäviä aukkoja. Aika ajoin mieleen nousee kysymys poikineen: Onko tässä mitään järkeä? Onko sillä oikeastaan mitään väliä?

Theodore Rex on tyhmä, tyhmä elokuva. Yksi tyhmimmistä koskaan. Halinalleissa on enemmän järkeä ja johdonmukaisempi tarina kuin Theodore Rexissä. Ja Whoopi Goldberg… noh, Whoopi tiesi olevansa uransa katastrofaalisimmassa elokuvassa jo ennen kuvausten loppua. Hän nimittäin halusi päästä eroon koko tekeleestä, mutta suostui kuitenkin viemään työnsä kunnialla loppuun lisäämällä pari nollaa palkkashekkiin. Hänen turhautumisensa ja vaivautumisensa roolissaan on silmin nähtävää. Hän on myöhemmin kertonut eniten katuneensa urallaan juuri tämän elokuvan tekemistä. Erikoistehostemiehet sen sijaan ovat selvästi nähneet elokuvan kanssa paljon vaivaa, mistä täytyy antaa pisteet kotiin, vaikka jälki onkin mitä sattuu. Konseptihan tämän elokuvan kuitenkin tappaa, ei sen toteutus.

Niin paljon kuin tämä elokuva aivosoluja tuhoaakin, ei se henkilökohtaisesti herätä monen muun elokuvan tavoin vihaa tai raivoa, vaan omalla tavallaan se lähinnä säälittää ja huvittaa. Kukaanhan ei varsinaisesti pakottanut minua katsomaan tätä elokuvaa, menin tekemään tämän omin päin vaikka tiesin mitä tulossa on. Lisäksi Theodore Rex tuntuu oikeastaan varsin höpsöltä ja harmittomalta kikkareelta, joka ei oikeastaan ole aiheuttanut mitään sen suurempaa harmia kenellekään hyvälle tekijälle tai elokuvasarjalle, niin kuin viidennen ja toisen Highlanderin tapauksessa kävi. Kammottavan huono tämä elokuva kuitenkin on, siitä ei pääse yli eikä ympäri. On suorastaan uskomatonta että mitään näin pöljää on koskaan menty edes tekemään.

Arvosteltu: 08.05.2016

Lisää luettavaa