Melko totuudenmukainen kertomus maailman parhaasta valehtelijasta.

3.7.2008 18:14

Alkuperäinen nimi:Colour Me Kubrick: A True...ish Story
Valmistusvuosi:2005

Silloin kun mestariohjaaja Stanley Kubrick vielä eli, kuka olisi valehdellut olevansa hän? Alan Conway teki niin 90-luvun alussa, ja monet uskoivat, koska oikea Kubrick oli erakko, kansalaiset eivät juuri tienneet miltä hän näyttää. Elokuva perustuu siis tositapahtumiin, mutta komedian muodossa.

Conwayta näyttelee taidokkaasti ja hauskasti John Malcovich. Conway ei tunne hyvin Kubrickin töitä, mutta on hyvä valehtelija. Hän tekee vaikutukset useisiin viihdealan henkilöihin lupaamalla heille rooleja tuleviin elokuviinsa ilmaisten drinkkien, lahjojen ja hienon elämän toivossa. Ja kun he tajuavat tulleensa huijatuiksi, he eivät missään tapauksessa halua tunnustaa hölmöyttään, ja todistaa Conwayta vastaan.

Colour Me Kubrick on kohtalaisen viihdyttävä draamalla maustettu komedia, mutta elokuvan ongelma on, että sen tapahtumat tuntuvat liian irrallisilta, joten kerronta ei ole kovin sulavaa. Elokuva ei ole kestoltaan kovin pitkä, mutta komediaksi 86 minuuttia on ihan siedettävän pituinen. Kubrickin elokuvissa kuultavaa musiikkia käytetään tehokkaasti.

Elokuvan ohjaaja Brian W. Cook on toiminut Kubrickin elokuvissa apulaisohjaajana ja tuottajana. Tämä elokuva on miehen ainoa oma ohjaustyö. Conway kuoli 1998 kolme kuukautta ennen Kubrickia. Jos Stanley Kubrickin elokuvat ovat lähellä sydäntä, kannattaa katsoa Colour Me Kubrick. Se on ”melko totuudenmukainen kertomus maailman parhaasta valehtelijasta.”

Arvosteltu: 03.07.2008