Lupaavampaa alkua trilogialle olisi vaikeaa saada!

28.3.2017 19:20

Arvioitu elokuva

Imperiumin tuhkista on noussut esiin julma Ensimmäinen ritarikunta. Luke Skywalker on kouluttanut uuden Jedin, joka kääntyi kuitenkin pimeällä puolelle. Tämän takia Luke on vetäytynyt piiloon ja kukaan ei tiedä missä hän on. Leia Organa yrittää johtaa Vastarintaa ja yrittää löytää veljensä. Hän on lähettänyt yhden pilotin Jakkuun, jossa eräässä droidissa on kätketty viesti Luken olinpaikasta…

Vuonna 2005 ilmestynyttä Sithin kostoa pidettiin viimeisenä elokuvana Star Wars-universumiin. Nämä suunnitelmat kuitenkin muuttuivat vuonna 2012, kun Disney osti Lucasfilmin. Tämä tarkoittaa sitä, että George Lucas myi koko elämäntyönsä. Pian Disney ilmoitti, että aikoo tehdä uuden Star Wars-trogian, joka sijoittuisi Jedin paluun jälkeiseen aikaan. Yhtiö myös muutti ettei mitkään sarjakuvat, pelit tai televisiosarjat liittyisi mitenkään elokuviin. Kukaanhan ei oikein Disneyn muutoksesta pitänyt ja vasta uuden elokuvan näyttelijäkaartin julki tulemisen jälkeen porukka alkoi leppymään. Näyttelijöiksi oli nimittäin hankittu vanhoja kunnon näyttelijöitä, joihin kuuluivat Mark Hamill, Harrison Ford ja Carrie Fisher. No olikos elokuva hyvä? Minäpä kerron!

Heti elokuvan alun jälkeen minut valtasi hyvä tunne, kun näin ikoniset keltaiset tekstit. Myös musiikki oli sitä samaa priimaa ja lavastus oli hienoa. Se nojautui ja hehkui alkuperäisen trilogian tyyliä, joka oli todella hyvä asia, mutta samaan aikaan hieman huono. Elokuvan juoni nimittäin turvautui ja matki aivan liikaa ensimmäisen Tähtien sodan juonta.

Ohjaajana nähdään uusista Star Trekeistä tuttu J. J. Abrams, joka voi olla huoletta ylpeä uudesta elokuvastaan. Suurkiitos Disneylle, kun antoi Abramsin astua ohjaajan paikalle.

Harrison Ford ja Carrie Fisher tekivät loistokkaat roolisuoritukset ja toivat Han Solon ja Leia Organan takaisin valkokankaalle upealla tavalla. Sitten tietenkin Mark Hamill, joka toisti roolinsa samalla tavalla kuin Ford ja Fisher. Hänet nähtiin lyhyesti lopussa Daisy Ridleyn kanssa tuijottelutuokiossa. Tämä kohtaus oli samaan aikaan jotain niin eeppistä ja hämmentävän typerää. Entä pääpahis? Kuka voisi olla se kunnon badass, joka pystyisi nuosemaan helposti Darth Maulin ja Dookun ylitse. Ei, en puhu siitä salaperäisestä jättimäiestä Voldemortista nimeltään Snoke. Puhun Kylo Renista, jota hienosti tulkitsee Adam Driver. Mustan kypärän päästään otettua hän ei näytä enään kovin uhkaavalta. Hänen valomiekka oli ihan hieno, vaikka pidän niistä tavallisista enemmän.

Lupaavampaa alkua trilogialle olisi vaikeaa saada!

Arvosteltu: 28.03.2017

Lisää luettavaa