’Loistava draamakomedia, joka kaikkien pitäisi nähdä.

21.10.2008 15:41

Alkuperäinen nimi:Rain Man
Valmistusvuosi:1988

Charlie Babbit (Tom Cruise) on nuori liikemies, jonka isä kuolla kupsahtaa. Rikas kun hän oli, niin Charlie luulee saavansa runsaan perinnön, mutta toisin käy ; Charlie saakin isän ruusupensaat sekä vanhan arvokkaan auton. Miljoonat saakin Charlien veli Raymond (Dustin Hoffman), joka elää omaa elämäänsä ruutiniensa keskellä hoitokodissa. Charlie ei tiennyt veljestään kuin vasta nyt, ja hän päättää lähteä Raymondin kanssa matkalle toivoen, että saisi osansa miljoonista, ja näin alkaa veljesten matka.

Elokuva on todellakin oscariensa arvoinen ja yksi parhaista elokuvista jota olen nähnyt. Loistava draamakomedia, joka kaikkien pitäisi nähdä, olit sitten 7 tai 77 vuotias.

Tom Cruise näyttelee todella hyvin mutta elokuvan todellinen tähti on Dustin Hoffman, joka tulkitsee Raymondia liikuttavan aidosti ja sai ansaitusti oscarin. Muutkin näyttelijät tekevät kiitettävää työtä.

Kokonaisuutena Rain Man on kaikkien kehujen, palkintojen ja minun arvosanani arvoinen, yksi maailman parhaista ellei paras draamakomedia.

Arvosteltu: 21.10.2008