Leffa keskittyy oikeastaan vain tunnelman luontiin ja roolihenkilöiden keskinäisiin suhteisiin.

4.5.2001 22:13

Arvioitu elokuva

Videokasetissa mainostetaan leffaa tiheätunnelmaiseksi ja vauhdikkaaksi trilleriksi. En ollut kuullut tästä yhtään mitään ja vuokrasin leffan aivan huvikseni ilman mitään sen kummempia odotuksia. Laittaessani kasetin koneeseen ihmettelin ensimmäisenä kuvaa. Mustavalkoinen ja videolle kuvattu… Aha, TV-leffa.

Niminäyttelijäkaartin tähdittämä leffa, joka sijoittuu kylmän sodan aikoihin jonnekin 60-luvulle. Aiheena on tietokoneen USA:n pommikonelentäjille antama virheellinen koodi, jossa käsketään pommittaa Moskova maan tasalle.

Ahdistavan tunnelman rakentamisessa onnistutaan kohtuullisen hyvin. Tästä huolehtii hyvät näyttelijäsuoritukset sekä se että kaikki turha oheiskrääsä on karsittu kokonaan pois. Leffa keskittyy oikeastaan vain tunnelman luontiin ja roolihenkilöiden keskinäisiin suhteisiin.

Venäläisiä ei näytetä koskaan vaan tapahtumapaikkana on muutama tukikohta/huone USA:ssa ja lentokoneen ohjaamo. Richard Dreyfuss tekee hienon roolin presidenttinä. Clooney on pienessä, mutta ”merkittävässä” osassa. Räjäyttelyjä tai muuta ”toimintaa” ei näytetä. Räjähdykset tapahtuvat tutkan vain näytöllä.

Sellaista se elämä on.

Arvosteltu: 04.05.2001

Lisää luettavaa