Hauskoja vitsejä riittää ja ennenkaikkea näyttelijät ovat loistavia.

12.8.2004 21:15

Arvioitu elokuva

Elmeri Hautamäki (Heikki Silvonnainen) on Niksulan mielisairaalassa oleva miekkonen, joka tietää Lapissa olevan kulta-aarteen sijainnin. Hän päättää karata aarretta etsimään. Mukaan hän ottaa homoseksuaalisen hoitajan Janne-petteri Bromanin (Heikki Hela). Matkalla mukaan tarttuvat vähä-älyiset Dille (Heikki Vihinen) ja Jönssi (Timo Kahilainen). Niinpä tämä urhea nelikko lähteekin unohtumattomalle matkalle Lappiin. Kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan ja nelikon kannoilla ovat mielisairaalan henkilökuntaa Rasinkangas (Mari Turunen) ja Kulokoski (Kari Hietanen) sekä Elmerin isälle kaunaa kantava eversti Peter North (Jukka Puotila), joka on myös kiinnostunut kulta-aarteesta.

Kummeli Kultakuume on Kummeleiden toinen elokuva (ensimmäinen oli Kummeli stories) ja onkin parempi kuin ensimmäinen. Hauskoja vitsejä riittää ja ennenkaikkea näyttelijät ovat loistavia. Heikki Silvonnainen on tietysti hyvä kuten myöskin homoa näyttelevä Heikki Hela. Heikki Vihinen ja Timo Kahilainen ovat todella mainioita rooleissaan. He onnistuvat naurattamaan paljon ja ovat elementissään. Kuvassa vilahtaa paljon veteraaninäyttelijöitä kuten Oiva Lohtander, Vesa-Matti Loiri, Jukka Puotila, Aake Kalliala, Tapio Liinoja ja Vesa Vierikko.

Kummeli Kultakuume on elokuva joka kestää monet katselukerrat ja saa hyvälle mielelle. Näyttelijät ovat hyviä ja elokuva pidetään kasassa loppuun saakka. Joitakin ääliömäisiä juttuja on joukkoon eksynyt mutta se ei paljoa hidasta elokuvan tahtia. Laatuelokuva, joka kannattaa katsastaa jos haluaa nauttia kotimaisesta komediasta. Parasta kotimaan komediaa Turhapurojen rinnalla. Suosittelen.

nimimerkki: Mask

Arvosteltu: 12.08.2004

Lisää luettavaa