Elokuvan katsomisen voisi lopettaa jo heti alkukohtauksen jälkeen.

17.2.2007 18:35

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Halloween: Resurrection
Valmistusvuosi:2002
Pituus:94 min

Halloween H20:n jälkeen sai rukoilla, että leffasarja lopetettaisiin siihen, jotta se saisi arvoisensa loppuratkaisun ja säilyttäisi edes osan arvokkuudestaan. Mutta eihän niin tietenkään käynyt. Uusin tuotos, Halloween: Resurrection on tehty, eivätkä siitä saa edes sarjan fanit irti muuta kuin halua nirhata leffan ideoijat.

Haddonfieldin pikkukaupungissa Freddie Harris (Busta Rhymes) luo mielestään loistavan tosi-tv -idean: hän lukitsee joukon nuoria osanottajia yöksi kuulun sarjamurhaaja Michael Myersin lapsuudenkotiin. Hän ei kuitenkaan tiedä, että Myers on palannut juurilleen, valmiina teurastamaan kaikki, jotka häiritsevät hänen kotirauhaansa.

Elokuvan katsomisen voisi oikeastaan lopettaa jo heti alkukohtauksen jälkeen, kun leffan nimi tulee ruudulle, sillä sen jälkeen juoni luiskahtaa täysin kiinnostavuuden raiteilta ja syöstään sellaiseen likakaivoon, ettei sitä pelasta mikään. Jo leffan juonen kuullessaan voi tajuta, että tällä elokuvalla ei ole minkäänlaista painoarvoa sarjassa, sillä se torpedoi itsensä suoltamalla katsojan silmien eteen sarjan kannalta täysin merkityksettömiä tapahtumia ja hahmoja, joiden kohtalot eivät kiinnosta pätkääkään.

Jamie Lee Curtisin osuus elokuvassa on sen ainutta mukiinmenevää antia, mutta muiden näyttelijöiden valinta on täysin päätöntä. Mukahauskasta Busta Rhymesista ei todellakaan ole näyttelijäksi, hänen kannattaakin pysytellä musiikin parissa. Tyra Bankskaan ei suorituksellaan häikäise, vaikka hänelle ei toisaalta annetakaan paljon tilaa. Mukana on tietysti myös nuorta tusinaporukkaa, joista suurin osa onnistuu vain ärsyttämään katsojia. Dialogikin on täyttä roskaa ja onnettomasti rakennettu. Lisäksi elokuva on kuvattu hämmästyttävän huonosti. Mystiikka esimerkiksi on heitetty kokonaan romukoppaan, sillä Michaelia kuvataan aivan liikaa ja huonoista kulmista.

En jaksa käsittää, miten Rick Rosenthal, mies joka ohjasi Halloween 2:n, joka mielestäni on alkuperäistä ykkösosaa lukuunottamatta sarjan paras elokuva, voi tarjota meille tällaista kuraa. Rahastuksen vielä ymmärtää, mutta se, että Halloween-faneille ei edes yritetä pysyä uskollisina, ottaa päähän. Yhteenvetona ammattitaidottoman porukan haahuilu ja kompurointi pimeässä talossa on tylsää, puuduttavaa ja paikoin ehkä jopa itkettävää katsottavaa. Halloween: Resurrection ei ole vain ylivoimaisesti surkein tekele Halloween-sarjassa, vaan yksi kaikkien aikojen huonoimmista näkemistäni kauhuelokuvista/elokuvista.

nimimerkki: Zelner

Arvosteltu: 17.02.2007

Lisää luettavaa