Elokuva on tehty viihdyttämään vain vannoutuneita Fiftyn faneja.

9.9.2006 19:04

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Get Rich or Die Tryin'
Valmistusvuosi:2006
Pituus:117 min

Tämän hetken tunnetuin rap-artisti 50 Cent on seurannut Eminemin jalanjälkiä ja tehtaillut yhdessä Jim Sheridanin kanssa omaan elämäänsä perustuvan elokuvan Get Rich or Die Tryin’, joka kulkee samalla nimellä kuin Fiftyn eräs albumi. Suuren fani ja- vihajoukon taakseen keräävä artisti tunnetaan lähes aina siitä miten häntä ammuttiin 9 kertaa ja hengissä ollaan edelleen.

Elokuva käynnistyy juuri tuolla ampumiskohtauksella, jonka jälkeen aletaan kertoa tarinaa Marcuksen (Fiftyn) lapsuudesta. Suuret jengisodat, huumeet ja hautajaiset ohjailevat nuoren miehen elämää. Nuorella miehellä on kuitenkin haave päästä laulajaksi. Rötöstelyt alkavat vähitellen jäädä taakse ja laulajan ura lähtee käyntiin. Kaikki eivät kuitenkaan pidä hänesta, jopa ystäväpiiri voi olla petollinen.

Curtis ”50 Cent” Jackson näyttelee roolinsa melkoisella hutaisulla, toivottavasti Fifty pysyykin tämän jälkeen vain musiikkibisneksessä. Terrence Howard tekee hyvän suorituksen petollisena ystävänä. Bill Duke vetää myös hyvän sivuroolin Marcuksen lapsuuden innoittajana.

Elokuva on tehty luultavasti vain viihdyttämään vannoutuneita Fiftyn faneja. Elokuvassa on sopivan räväkkä ote alusta loppuun ja paikoin leffa on yllättävänkin karu ja synkkä. Jim Sheridanin ohjaus oli toimivaa.

Get Rich or Die Tryin’ -elokuvaa on vaikea suositella muille kuin Fiftyn faneille. Jos 8 Mile oli mielestäsi hyvä, kannattaa tämä katsella pienellä varauksella. Ei Get Rich or Die Tryin’ niin kamala ole mitä odotin, mutta eipä siitä kauheasti mieleen jäänytkään.

nimimerkki: andy

Arvosteltu: 09.09.2006

Lisää luettavaa