Tom Cruisen avaruusleffalle hurja hintalappu

Toukokuussa kirjoitimme villistä väitteestä, jonka mukaan Tom Cruise aikoisi todella toteuttaa asian, josta on pidempään puhuttu hänen tähdittämänsä Mission: Impossible -leffasarjan kohdalla. Kyseessä on tietenkin Cruisen lähettäminen avaruuteen. Yhä huimempia stuntteja toteuttava näyttelijä ei ole lähdössä Maan ilmakehästä Ethan Huntina, vaan jonakin muuna hahmona, eikä tämän ajatuksen toteen tekeminen ole halpaa.

Cruisen ja ohjaaja Doug Limanin vielä nimeämättömälle avaruusleffaprojektille on löytynyt tukea niin NASAlta kuin Elon Muskin johtamalta SpaceX-yritykseltä. Tuotanto on tarkoitus viedä kansainväliselle avaruusasemalle. Näin ollen elokuva voisi joidenkin asiantuntija-arvioiden mukaan kustantaa halvimmillaan 200 milj. dollaria. Jo pelkästään Cruisen oma palkkio lohkaisee ison siivun elokuvan budjetista: sen on arveltu liikkuvan 30-60 milj. dollarin välillä.

Arvio tuskin on aivan pielessä, sillä vaikka Cruise ei ollutkaan viime vuonna 10 parhaiten tienanneen näyttelijän joukossa, hänen vuositulokseen määriteltiin 50 milj. dollaria. Toisaalta tässä elokuvassa hän ei toimisi pelkästään näyttelijänä, vaan myös tuottajana ja projektiin liittyy huomattavia riskejä, jotka heijastuvat palkkioon.

Avaruudessa kuvattavasta Cruise-rainasta on kiinnostunut jo ainakin yksi merkittävä elokuvatuotantoyhtiö, Universal. Koska leffalla ei ole vielä käsikirjoitusta ja monia asioita on vielä ratkaisematta, ei Universal ole kuitenkaan vielä hankkinut sen oikeuksia.


Lähteet: Variety, Forbes, Celebrity Net Worth

Kuva: Warner Bros./Edge of Tomorrow, 2014

R. Isoviita 23.07.2020 klo 21:54

Uusimmat uutiset