Visuaalisten tehosteiden tekijät vetivät herneen nenään Oscar-gaalan vitsistä

Viime sunnuntainen Oscar-gaala nostatti kaikkea muuta kuin hymyn lukuisten efektialan työläisten huulille. Visuaalisten tehosteiden palkintokategoriaa esitellyt näyttelijäkaksikko James Corden ja Rebel Wilson esittivät tilaisuudessa vitsin, mikä sai n. 4000 jäsentä kattavan Visual Effects Societyn edustajat julkaisemaan tuohtuneen lausumon.

Tuohtumuksen taustalla on runsaasti huomiota juuri kalliiden visuaalisten tehosteidensa ja julkaisuunsa liittyneiden kompurointien takia saanut musikaalielokuva Cats, jossa Corden ja Wilson näyttelevät digitaalisesti kissoiksi maskeerattuina. Oscar-gaalassa Corden ja Wilson näyttäytyivät lavalla perinteisissä karvaisissa kissapuvuissa ja naljailivat hyvien erikoistehosteiden tärkeydestä.

- Maailman parhaat visuaaliset tehosteet eivät auta huonosti kerrotun tarinan suhteen. Iltana, jona kunnioitetaan lahjakkaiden taiteilijoiden työtä, oli todella pettymys, että Akatemia teki visuaalisista tehosteista ala-arvoisen vitsin, VES:n edustajien lausunnossa todetaan.

Parhaista efekteistä palkittiin Oscarilla tällä kertaa sotaelokuvan Taistelulähetit - 1917 tiimissä työskennelleet Guillaume Rocheron, Greg Butler ja Dominic Tuohy. Cats ei päässyt Oscar-ehdokkaaksi missään palkintosarjassa, mutta vuoden surkeimmat leffat huomioivassa Razzies-juhlassa se sai ehdokkuudet mm. huonoimman elokuvan, käsikirjoituksen ja ohjauksen osalta. Näyttelijä ja talkshow-juontaja Cordenin mukaan idea Oscar-gaalan kissa-asuista tuli häneltä.

Oscarien kevennykseksi tarkoitettu mirrihassuttelu ei ollut ainoa asia, mikä sai gaalaa seuranneet kuohahtamaan. Negatiivista kritiikkiä aiheutti myös näyttelijä Shia LaBeoufin ilkeäksi tulkittu ilme (kts. video alempana). LaBeouf saapui miljoonien katsojien eteen jakamaan palkintoa yhdessä The Peanut Butter Falcon -leffan näyttelijätoverinsa Zack Gottsagenin kanssa. Downin oireyhtymästä kärsivän Gottsagenin rinnalla hymyilleen LaBeoufin tulkittiin nauraneen Gottsagenille, jonka äiti on sittemmin kommentoinut tapahtunutta. Shelley Gottsagenin mukaan kritiikki sai hänet hämmentymään, sillä LaBeouf on ollut koko ajan vain kannustava hänen pojalleen ja heistä tuli ystävät elokuvan kuvausten aikana.

Rebel Wilson ja James Corden:


Shia LaBeouf ja Zack Gottsagen:


Lähteet: The Guardian, THR, New York Times Post, Oscars, Razzies, ET, Twitter

Kuva: A.M.P.A.S./ Blaine Ohigashi/ Oscars, 2020

R. Isoviita 16.02.2020 klo 18:45

Uusimmat uutiset

Marvel-ohjaaja valaa uskoa faneihin viivästysten keskellä

Useat elokuvat ovat saaneet uuden ensi-iltapäivän pandemian takia.

R. Isoviita

Odotitko Indiana Jonesin paluuta tai The New Mutantsia? Disney päivitti julkaisukalenteriaan

Hattu pysyy telineessä, mutantit kätköissään.

R. Isoviita

Amerikkalaisstudio tarjoaa leffafriikeille erityisnäytöksiä verkossa

Focus Features aloittaa maanantaispesiaalit.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...