Etukäteen teilattu Cats saa yllättävän korjauksen

Cats-musikaalin tuore elokuvaversiointi aiheutti hälyä jo ensimmäisellä trailerillaan: heinäkuussa julkaistun mainospätkän visuaalinen anti sai aikaan enemmän puistatuksia kuin kiljahduksia ilosta. Tom Hooperin ohjaamaa leffaa on sittemmin hiottu kuumeisesti ensi-iltaa varten, suurella kiireellä.

Suomessa elokuva nähdään vasta tammikuun alussa, mutta monet kriitikot ympäri maailmaa ovat jo saaneet Catsin katsottavakseen. Vaikka leffan visuaalista ilmettä onkin paranneltu, mm. Judi Denchin, Idris Elban, Jennifer Hudsonin ja Taylor Swiftin tähdittämä kissamusikaali ei ole juuri saanut arvostelijoita kehräämään tyytyväisinä. Rotten Tomatoes -sivustolla Catsia on paiskittu mädillä tomaateilla niin, että sen tuoreusprosentti on vajonnut alle kahdenkymmenen.

Elokuvan heikkoudet ovat kriitikoiden mukaan moninaiset; esim. BBC:n arvostelussa soimataan sen köykäistä juonta. Empire-julkaisu ihmettelee selittämättömiä lisukkeita, kuten tanssivia torakoita, mutta myös oudoksuttavalla tavalla digitaalisesti kissoiksi muokattuja staroja.

Nyt on paljastunut, että kriitikoiden elokuvasta näkemä versio ei ollutkaan ns. lopullinen. Viihdemedia THR:n mukaan tuotantoyhtiö Universal on tiedottanut elokuvateattereita, että nämä saavat pikapuoliin korvaavan version Catsista esitettäväkseen. Version on kerrottu sisältävän joitakin parannuksia juuri Catsin parjattuihin visuaalisiin tehosteisiin. Tällainen veto on hyvin harvinainen, ellei mukaan lasketa esim. E.T.:tä, josta on julkaistu nk. paranneltu versio - mutta vasta vuosia alkuperäisen ensi-illan jälkeen.


Lähteet: THR, Coming Soon, BBC, Empire Online

Kuva: Universal/Cats, 2019


R. Isoviita 23.12.2019 klo 03:30

Uusimmat uutiset

Parempi kuin Julia Roberts? Pulmuset-tähti uuteen pääosaan

Tosielämän taistelija Erin Brockovichin tarina inspiroi.

R. Isoviita

Odotetussa Matrix 4:ssä ei nähtäne tuttua agenttihahmoa

Näyttelijä vahvisti poisjääntinsä.

R. Isoviita

Et taatusti huomannut tätä cameota Star Wars: The Rise of Skywalkerissa

Tähti pysytteli vaihteeksi vaiti.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...