Sopu syntyi: Näin paljon Hämähäkkimies saattaa tuottaa Sonylle jatkossa

Juuri ennen viikonloppua paljastui, että Sony ja Disneyn omistama Marvel ovat kovan taistelun jälkeen jatkamassa yhteistyötään Hämähäkkimiehen parissa. Neuvottelut aiheesta näyttivät karahtaneen kokonaan karille rahaa koskevien vaatimusten ja Marvel-pomo Kevin Feigen kiireiden takia, mutta fanikunnan äänekäs huoli seittisingon tulevaisuudesta tuskin jäi kuulematta kiistan osapuolilta.

Marvel-uutisille omistautuneen MCU Cosmicin välittämän tiedotteen mukaan Kevin Feige tuottaa vielä kolmannen Tom Hollandin tähdittämän Spider-Man-rainan kesäkaudelle 2021. Hollandin näyttelemän Hämiksen aika ei Marvelin elokuvauniversumissa jääne kovin monivuotiseksi, sillä tälle Hämähäkkimiehelle on teoriassa luvassa uuden sopimuksen myötä enää vain kaksi leffaa muiden Avengers-hahmojen kanssa. Kevin Feigen mukaan Hämiähäkkimies on ainut Marvelin supersankarihahmo, joka seikkailee sekä Marvel Studiosin elokuvissa että Sonyn kehittämässä Spider-Man-elokuvamaailmassa. Yhtiöiden välinen sopimus epää Sonylta silti mahdollisuuden viitata omissa leffoissaan suoraan mihinkään Spider-Manin Marvelin elokuvauniversumissa kohtaamaan tai tekemään.

Suuryhtiöiden kiistan käydessä kuumimmillaan jotkin lähteet kertoivat Disney/Marvelin vaatineen molempien osapuolten rahoittavan tulevia Spider-Man-leffoja tasan puoliksi. Disney/Marvelin kerrottiin myös vaatineen 50% tulevien Hämähäkkimiesleffojen tuloista. Tämä olisi ollut merkittävä muutos, sillä aiemmin Disney/Marvel on saanut vähentämättömänä panoksestaan hahmon elokuviin 5% niiden tuloista.

Uusi sopimus tuo silti huomattavan muutoksen. Nyt Disney/Marvel kustantaa 25% Sonyn kanssa yhteistyönä tehtävästä Spider-Man-elokuvasta, mutta myös saa leffan tuloista 25%. Tämä tarkoittaa, että Hämiksen seuraavan oman seikkailun tuottaessa vähintään yhtä paljon kuin hahmon viimeisin, eli Spider-Man: Far From Home (maailmanlaajuisesti 1,13 miljardia dollaria), kilahtaa Disney/Marvelin kassaan siitä runsaan 56 milj. dollarin sijasta yli 282 milj. dollaria. Sonylle puolestaan päätyisi 1,07 miljardin dollarin sijaan liki 848 milj. dollaria. (Määristä ei ole vähennetty elokuvan kuluja. Far From Homen arvioitu budjetti oli 160 milj. dollaria.)


Lähteet: MCU Cosmic, Deadline, Forbes, CinemaBlend, Box Office Mojo

Kuva: Sony/Spider-Man: Far From Home, 2019

R. Isoviita 30.09.2019 klo 00:27

Uusimmat uutiset

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Christopher Nolanin ja James Cameronin henkilökohtainen leffamaku saattaa yllättää

Huippuohjaajat eivät suinkaan rentoudu vain huippuohjaajien tuotosten äärellä.

R. Isoviita

Justice League: Ohjaaja Snyderin versio julkaistaan sittenkin!

Hartaasti toivottu näkemys.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...