Huikeat 12 vuotta menestysleffaansa tehnyt ohjaaja aloittaa 20-vuotisen leffaprojektin

Ohjaaja ja käsikirjoittaja Richard Linklater nostatti muutama vuosi sitten aaltoja, kun hän sai valmiiksi 12 vuotta tekemänsä kasvukuvauksen Boyhood. Erikoisen elokuvasta teki se, että sen päähenkilöitä näyttelevät Ellar Coltrane, Patricia Arquette ja Ethan Hawke palasivat kuvaamaan elokuvaa vuosien varrella aina uudelleen, eikä Coltranen esittämän Mason-pojan osaan näin ollen tarvinnut palkata useita eri ikäisiä näyttelijöitä eri kohtauksiin.

12 vuoden ponnistus saattaa kuulostaa valtavalta, mutta nyt Linklater aikoo panna ennätyksensä uusiksi. Hän suunnittelee tekevänsä seuraavaksi peräti 20 vuoden ajan uutta elokuvaa. Kyseessä on versiointi Stephen Sondheimin (Into the Woods, Sweeney Todd) musikaalista Merrily We Roll Along. Alkuperäisteos kuvaa niin ikään parinkymmenen vuoden ajanjaksoa ja se keskittyy säveltäjään, joka jättää musiikillisen uransa tuottaakseen menestyselokuvia.

- Näin Merrilyn ensimmäisen kerran 1980-luvulla, jolloin rakastuin siihen, enkä tiedä parempaa paikkaa kuluttaa seuraavaa 20 vuotta kuin Sondheim-musikaalin maailma. En ryhdy useamman vuoden projekteihin noin vain, mutta se näyttää olevan elokuvassa paras, ehkä ainut tapa, tuoda oikeutta tälle tarinalle, ensi vuonna pyöreät 60 vuotta täyttävä Linklater toteaa.


Lähde: Variety

Kuva: Universal Pictures/Boyhood, 2014

R. Isoviita 30.08.2019 klo 14:16

Uusimmat uutiset

Uusi Jack Reacher -projekti tulilla – mutta ilman Tom Cruisea?

Hahmon luonut Lee Child vaikuttaa silti tyytyväiseltä.

R. Isoviita

Tom Cruisen jalanjäljissä: Will Smith halusi tehdä omat stunttinsa

...Homma ei ns. mennyt ihan putkeen.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...