Näin Marvelin kilpailija DC jatkaa elokuvissaan

Supersankareistaan Batman, Teräsmies, Wonder Woman (Ihmenainen) ja toisaalta myös pahiksistaan, kuten Jokerista tunnettu DC hioo strategiaansa. Yhtiön sarjakuviin pohjautuneet elokuvat, joita se tuottaa yhdessä Warner Brosin kanssa, ovat olleet lippukassoilla alakynnessä. Esim. kuluvan vuoden tilastoissa ykkössijaa pitää hallussaan kilpailija Marvelin Avengers: Endgame (yli 2,6 miljardia dollaria maailmanlaajuisesti), kakkosena porskuttaa niin ikään Marvelin Captain Marvel ja DC:n Shazam! seuraa samalla listalla vasta sijalla kuusi.

Erityisesti DC-elokuvien tilannetta on raporttien mukaan pidemmän ajan sisällä heikentänyt Zack Snyderin Justice League. Rotten Tomatoes -arviointisivustolla kriitikoilta kehnon 40% tuoreusprosentin saanut leffa on pelkkien DC-elokuvien listasijoituksellakin vasta yhdeksäntenä. On siis selvää, ettei niin DC kuin Warner Broskaan halua toistaa vastaavaa virhettä.

Uudessa strategiassa ei ole tarkoitus kopioida kilpailija Marvelia. Näin ollen kakkien tuttujen DC-sankareiden yhteiselokuvien sijaan suunnitelmissa onkin luoda eri DC-hahmojen ympärillä toimivia pienimuotoisempia elokuvasarjoja. Tämä tarkoittaisi sitä, että esim. tulevan The Batman -elokuvan jatkoksi olisi mahdollista odottaa mm. Batgirlin (Lepakkotyttö) omaa elokuvaa.


Lähteet: We Got This Covered, Box Office Mojo, Rotten Tomatoes

Kuva: Warner Bros./ Justice League, 2017

R. Isoviita 31.05.2019 klo 14:19

Uusimmat uutiset

Suuryhtiöiden kiista Spider-Manista: hyvät ja huonot puolet

Sony on tiedottanut neuvottelujen tilasta.

R. Isoviita

Matrix saa jatkoa, mutta miksi Laurence Fishburne ei ole ehkä mukana?

Keanu Reeves ja Carrie-Anne Moss uusivat roolinsa.

R. Isoviita

Arvaatko, kuka Downton Abbey -tähti harkitsi paluutaan pisimpään?

Elokuva jatkaa sarjan vaiheita syyskuussa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...