Aquaman porskuttaa kärjessä

Jason Momoan tähdittämän Aquaman-leffan menestys hämmentää kriitikoita. Joidenkin ammattikriitikoiden mielestä höpö sarjakuvaseikkailu on elokuvateatterien katselutilastojen kärjessä myös Suomessa. SES:in joulunalusviikon tilaston mukaan Aquamania kävi katsomassa heti sen ensi-iltaviikolla liki 15 000 katsojaa. Toisena Suomen tilastossa oli samaan aikaan ensi-iltaan tullut eläintarina Ailo - pienen poron suuri seikkailu (yli 9100 katsojaa).

Tälläkin hetkellä Aquaman on esim. Finnkinon TOP10:n ensimmäisellä sijalla. Osin ihmisen, osin meren taruolennon sukua olevan hahmon seikkailun kerrotaan paukuttaneen joulupäivänä kotimaansa lippukassoilla n. 22 milj. dollarin tuloksen, mikä ei ole ollenkaan tavanomaista. Aiemmin vastaavaa on koettu vain viiden muun leffan kohdalla, joihin lukeutuvat mm. James Cameronin Avatar ja Star Wars -leffasarjan kolme uudempaa osaa.

Ohjaaja James Wan totesi ennen Aquamanin ensi-iltaa, ettei hän ole vielä tekemässä sille jatko-osaa. Wanin myönsi jatkon riippuvan yleisön vastaanotosta. Vaikkei Aquamanille ole tässä vaiheessa aikataulutettu lisää omia seikkailuja, lippukassojen kilinä todennäköisesti takaa sen, että hahmon tarina jatkuu toisessa elokuvassa jotakin niistä poluista, joita tämä ensimmäinen osa on pohjustanut.


Lähteet: SES, Finnkino, THR, Deadline

Kuva: Warner Bros. /Aquaman, 2018

R. Isoviita 26.12.2018 klo 22:51

Uusimmat uutiset

Tutkimusväite: Kissaelokuvien tekeminen kannattaa

Miljardit kilisevät.

R. Isoviita

Christopher Nolan jatkaa härnäystä Tenetillä

Uusi härnäke julki.

R. Isoviita

Netflix paljasti The Irishmanin maailmanlaajuiset katseluluvut

Martin Scorsesen elokuva kiinnostaa, mutta...

R. Isoviita

Clint Eastwoodin uusin elokuva johti haasteeseen

Tuotantoyhtiötä syytetään.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...