Käyttikö elokuvayhtiö ikonista DeLorean-autoa luvatta?

Paluu tulevaisuuteen -trilogian ikoninen aikamatkustusväline, futuristisesti muotoiltu DeLorean-auto on joutunut kiistakapulaksi. Automerkin valmistajan leski nimittäin on sitä mieltä, ettei ajokkia käytetty elokuvissa luvallisesti. Hän vaatiikin nyt Universal-elokuvayhtiöltä korvauksia.

Tohtori Brownin aikamatkaamiseen tuunaama ajopeli nähtiin kaikissa kolmessa Paluu tulevaisuuteen -elokuvassa ja se on vilahdellut myös myöhemmin kyseisiin leffoihin liittyvissä tempauksissa. John DeLorean, auton suunnittelija, teki vuonna 1989 sopimuksen, jonka mukaan Universal voisi käyttää DeLorean-autoa esim. mainoksissa. Tästä hyvästä hänelle maksettiin viisi prosenttia niiden tuottamista tuloista. Jossakin vaiheessa elokuvayhtiö kuitenkin lopetti korvausten maksamisen.

Suunnittelijan leski, Sally DeLorean, haluaakin nyt, että elokuvayhtiö maksaa takautuvasti John Deloranin perikunnalle auton näkymisestä Universalin tuottamissa materiaaleissa. Oikeusjutusta alkujaan kirjoittanut THR muistuttaa, että myös tuoreessa Ready Player One -elokuvassa, jonka tuottajia ovat mm. Warner Bros. ja Amblin Entertainment, nähdään samainen DeLorean-auto, mutta senkin osalta korvauskäytännöt DeLoreanin perikunnalle ovat ilmeisesti sopimatta.

Lähde: THR

Kuva: ADC

R. Isoviita 25.04.2018 klo 23:33

Uusimmat uutiset

Justice League -tuottaja vastaa näyttelijä Ray Fisherin syytöksiin

Fisher ilmaisi pettymystään ohjaaja Joss Whedonia kohtaan.

R. Isoviita

Näyttelijälegendan rasististen puheiden takia vaaditaan isoja muutoksia

John Waynen sanomisia pureksitaan yhä.

R. Isoviita

Ohjaaja Joss Whedonille syytteitä kelvottomasta käytöksestä

Kuoppaisen tien kokenut Justice League jälleen osana kohua.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...