Perjantai 13. päivä -leffalle ideoitiin hillitöntä jatko-osaa

Kasarikauhua edustava Perjantai 13. päivä oli niin iso hitti, että sen maailmaan on palattu tähän mennessä jo yhdeksässä jatko-osassa ja yhdessä spinoffissa. Viimeisin pitkä elokuva, jossa pelätty Jason on jälleen valloillaan, tehtiin vuonna 2009. Myös sille kirjoitettiin jatko-osa, mutta projekti ei edennyt kuvauksiin asti.

Leffasarjan kuudennen osan käsikirjoittanut ja ohjannut Tom McLoughlin on paljastanut, että sarjalle ideoitiin vuosia sitten myös varsin poikkeavaa jatko-osaa. Tuottaja Frank Mancuso Jr. toivoi näkevänsä Jason Voorheesin samassa rainassa yhdessä Painajainen Elm Streetillä -elokuvien hirviömäisen Freddyn kanssa, mutta tuolloin Freddyn oikeudet olivat tiukasti toisella elokuvayhtiöllä, eikä kauhuhahmojen yhteisleffaa voitu tehdä. Se toteutui vasta yli 15 vuotta myöhemmin.

McLoughlin tarjosi Freddyn tilalle muita kulttihahmoja:

- Minä sanoin: "Tiedätkö mitä? Te omistatte Cheechin ja Chongin. Mitä, jos Cheech ja Chong kohtaisivat Jasonin? Jos he olisivat vaikka leiriohjaajia tai jotain. He heittäisivät läppää tyyliin: Hei jäbä, mä näin tuolla Jasonin. Ja: Jäbä älä, Jason on myytti." Mutta [Frank] sanoi sille ei.

Pilvenpössyttelijähahmot Cheech ja Chong eivät näin ollen saaneet yhteistä elokuvaa Jasonin rinnalla, mutta toteutuessaan idea olisi saattanut viedä koko leffasarjan yllättävään suuntaan.


Lähteet: ScreenRant, SlashFilm, EW

Kuva: Paramount

R. Isoviita 23.11.2017 klo 21:00

Uusimmat uutiset

Christopher Nolan jatkaa härnäystä Tenetillä

Uusi härnäke julki.

R. Isoviita

Netflix paljasti The Irishmanin maailmanlaajuiset katseluluvut

Martin Scorsesen elokuva kiinnostaa, mutta...

R. Isoviita

Clint Eastwoodin uusin elokuva johti haasteeseen

Tuotantoyhtiötä syytetään.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...