James Cameron paljasti kiinnostavan yksityiskohdan Avatar-jatko-osista

Avatar-seikkailun jatko-osien tekeminen edistyy. Huippukalliilla Titanic-elokuvallaan yleisöt hurmannutta ohjaaja James Cameronia tuskin voi väittää henkilöksi, jolla ei olisi kokemusta kuvaamisesta veden varassa. Nyt menestysohjaaja aikoo kokeilla vedessä jotain uutta.

Avatar 2:n tuotanto käynnistyi toden teolla joitakin viikkoja sitten. Sen kuvaukset on tarkoitus tehdä samalla kertaa kuin leffasarjan kolmannen osan kuvaukset. Cameron on testannut työryhmineen uutta tekniikkaa, jonka on tarkoitus häikäistä katsojat. Asia ei ohjaajan mukaan ole yksinkertainen, sillä tällä erää veden alle viedään näyttelijöiden eleet ja ilmeet taltioivaa motion capture -tekniikkaa.

- Sitä ei ole tehty koskaan ennen ja se on todella konstikasta. […] Ongelma ei ole se, että ollaan veden alla, vaan ilman ja veden käyttäytyminen, Cameron kertoo. Hänen mukaansa ilmakuplat ovat aiheuttaneet runsaasti päänvaivaa kuvaustiimille, sillä ne toimivat kuin tuhannet pienet peilit ja hämäävät satoja kameroita hyödyntävät motion capture -laitteet seuraamaan aivan vääriä kohteita.

Tällä hetkellä tekniset ongelmat vaikuttavat olevan kuitenkin takana:

- Testejä on tehty hurja määrä ja viime viikolla onnistuimme niissä ensimmäistä kertaa. Koko nuori näyttelijäryhmämme, kuusi teini-ikäistä ja yksi seitsenvuotias, näytteli veden alla. Olemme nyt harjoittaneet heitä puoli vuotta. He kaikki ovat täysin kykeneviä näyttelemään pinnan alla, hyvin rauhallisesti hengitystään pidätellen. Emme käytä tässä ollenkaan sukelluslaitteistoa. Ja olemme saaneet talteen todella hyvää materiaalia, kaunista liikettä ja hienoja ilmeitä hahmoille. Olemme ns. murtaneet koodin.

Cameron lupailee Avatarin jatko-osiin runsaasti vettä. Hän aikoo käyttää sitä erityisesti juuri jatko-osissa 2 ja 3, mutta ilmeisesti myös leffasarjan myöhemmissä osissa.


Lähde: Collider

Kuva: Avatar, 2009/20th Century Fox

R. Isoviita 21.11.2017 klo 21:26

Uusimmat uutiset