James Cameronilla on suuria suunnitelmia tulevaisuuden Avatar-näytöksiin

James Cameronin Avatar-seikkailun jatko-osia pitää vielä odotella, mutta ohjaajalla on niiden varalle isoja suunnitelmia. Ensimmäinen Avatar toimi tunnetusti 3D-leffojen airuena. Se asetti riman korkealle myös muille 3D-elokuville.

Sittemmin 3D:n suosio on ainakin kotikatsomoissa hiipunut, eivätkä esim. TV-valmistajat tällä hetkellä kaupittele uusia ruutujaan 3D-ominaisuudella. Cameronilla kuitenkin on uskoa kolmiulotteisuuteen. Inside The Magic -sivuston mukaan ohjaajan yhtiö Lightstorm Entertainment ja Christie Digital työskentelevät kehittääkseen ilman laseja toimivaa 3D:tä. Tähän mennessä 3D:n katsominen ilman erityiskakkuloita on ollut mahdollista lähinnä vain pienillä kuvaruuduilla, kuten Nintendo 3DS -taskukonsolilla.

Vuodelle 2020 aikataulutetun Avatar 2:n 3D-näytöksiä ei välttämättä nähdä elokuvateattereissa vielä ilman erikoislaseja, mutta leffasarjan seuraavien osien esityksiin tekniikka saattaa jo ehtiä valmiiksi. Harmi kyllä se tullee vaatimaan elokuvateattereilta uusia investointeja, joten 3D:n seuraavaa askelta ei välittömästi joka paikassa pääse kokemaan.


Lähteet: Inside The Magic, Den of Geek, ScreenRant

Kuva: Avatar, 2009/20th Century Fox

R. Isoviita 29.06.2017 klo 15:59

Uusimmat uutiset

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Christopher Nolanin ja James Cameronin henkilökohtainen leffamaku saattaa yllättää

Huippuohjaajat eivät suinkaan rentoudu vain huippuohjaajien tuotosten äärellä.

R. Isoviita

Justice League: Ohjaaja Snyderin versio julkaistaan sittenkin!

Hartaasti toivottu näkemys.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...