James Cameronilla on suuria suunnitelmia tulevaisuuden Avatar-näytöksiin

James Cameronin Avatar-seikkailun jatko-osia pitää vielä odotella, mutta ohjaajalla on niiden varalle isoja suunnitelmia. Ensimmäinen Avatar toimi tunnetusti 3D-leffojen airuena. Se asetti riman korkealle myös muille 3D-elokuville.

Sittemmin 3D:n suosio on ainakin kotikatsomoissa hiipunut, eivätkä esim. TV-valmistajat tällä hetkellä kaupittele uusia ruutujaan 3D-ominaisuudella. Cameronilla kuitenkin on uskoa kolmiulotteisuuteen. Inside The Magic -sivuston mukaan ohjaajan yhtiö Lightstorm Entertainment ja Christie Digital työskentelevät kehittääkseen ilman laseja toimivaa 3D:tä. Tähän mennessä 3D:n katsominen ilman erityiskakkuloita on ollut mahdollista lähinnä vain pienillä kuvaruuduilla, kuten Nintendo 3DS -taskukonsolilla.

Vuodelle 2020 aikataulutetun Avatar 2:n 3D-näytöksiä ei välttämättä nähdä elokuvateattereissa vielä ilman erikoislaseja, mutta leffasarjan seuraavien osien esityksiin tekniikka saattaa jo ehtiä valmiiksi. Harmi kyllä se tullee vaatimaan elokuvateattereilta uusia investointeja, joten 3D:n seuraavaa askelta ei välittömästi joka paikassa pääse kokemaan.


Lähteet: Inside The Magic, Den of Geek, ScreenRant

Kuva: Avatar, 2009/20th Century Fox

R. Isoviita 29.06.2017 klo 15:59

Uusimmat uutiset

Ghostbusters 3: Lisää tuttuja kasvoja mukaan

Alkuperäisten Haamujengi-leffojen starat remmiin.

R. Isoviita

Amityvillen kauhutalosta uusi elokuva

Donnie Darko -tuottaja ohjaa.

R. Isoviita

Justin Bieber haastoi Tom Cruisen vapaaottelukehään

Lopputulos ei suuresti yllätä.

R. Isoviita

Bradley Cooper ja Guillermo del Toro yhteistyöhön?

Leonardo DiCaprion nimi liitettiin aiemmin samaan leffaan.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...