Muumion kompastelu lippuluukuilla ei pysäytä monsterifranchisea

Tom Cruisen tähdittämä Muumio eli The Mummy on jäänyt odotuksista, joita sille lippuluukuilla asetettiin. Universal-yhtiön hirviöleffojen uuden aallon aloittajaksi tarkoitettu leffa on Suomessakin vasta Finnkinon TOP-listan viidentenä, Baywatchin, Wonder Womanin ja Pirates of the Caribbean: Salazar's Revengen takana. Mutta huono startti ei ole saanut Universalia hylkäämään suunnitelmia suuresta hirviöleffojen sarjasta.

The Mummy on loppujen lopuksi saanut enemmän lipputuloja Yhdysvaltojen ulkopuolella tähän mennessä kuin yksikään toinen Tom Cruise -leffa ennen sitä. THR:n tietojen mukaan elokuva on kauhonut kotimaansa ulkopuolella lipputuloja n. 141,8 milj. dollaria, mikä jo yksistään riittää kattamaan sen tuotantokulut. Universalilla on ollut suunnitelmissaan luoda uudistetulla hirviösarjallaan jotakin Marvelin The Avengersien kaltaista, mutta The Mummyn floppaaminen Yhdysvalloissa voi tarkoittaa sitä, että sarjan seuraavien elokuvien budjetteja mietitään tarkkaan.

Monsterifranchisen seuraaviin askeliin kuuluvat mm. Näkymättömän miehen versiointi Johnny Deppin kanssa ja Frankensteinin morsiamen uusi versio. The Mummyn ohjaaja Alex Kurtzman on positiivisella kannalla leffasarjan tulevaisuuden suhteen, mutta vihjaa antamassaan lausunnossa myös niihin hankaluuksista, joita Universalin hirviöfranchisen kanssa voi tulla eteen:

- Tekijä tietysti haluaa olla kutakuinkin johdonmukainen asettamansa sävyn suhteen, jotta väki tietää, mitä näiltä elokuvulta voi odottaa, mutta jokaiselle elokuvalle olisi ihanteellista, jos niillä olisi kaikilla oma identiteettinsä, mikä taas on suuresti riippuvainen siitä, ketkä ohjaavat näitä elokuvia ja esiintyvät niissä. Odotan todella mielenkiinnolla näkeväni, mitä [ohjaaja] Bill Condon saa aikaiseksi Frankenstein morsiamesta.


Lähteet: THR, IndieWire, Finnkino

Kuva: Universal

R. Isoviita 12.06.2017 klo 23:14

Uusimmat uutiset