Doctor Strange rikkoi ennätyksen

28.11.2016 12:43

Benedict Cumberbatchin tähdittämä sarjakuvaleffa Doctor Strange on kivunnut tilastoissa huikeisiin lukemiin. Myös Suomessa n. kuukausi sitten ensi-iltaan tullut toimintaseikkailu on jo nyt päihittänyt mm. Iron Manin ja Ant-Manin. Kyse on tietenkin lipputuloista.

Marvel-sarjakuvaan perutuva raina on kerännyt lippuluukuilla valtavan yli 600 miljoonan dollarin potin sekä Yhdysvalloissa että muualla. Doctor Strangen viimeisin sijoitus Finnkinon katsojatilastossa on nr. 8, Yhdysvalloissa se on puolestaan yhä listakärjessä Disneyn Moana-animaation ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -fantasiaelokuvan hännillä. Elokuvan odotetaankin kahmivan vielä rutkasti lisää tuloja.

Doctor Strangen menestys on tähän mennessä kuitenkin jo niin huikea, että Tony Stark alias Iron Man, Thor, Hulk ja muut oman elokuvan saaneet Marvel-hahmot vain yskivät sen nostattamissa pölyissä. Raporttien mukaan esim. Thor sai maailmanlaajuisesti tuloja 449 miljoonaa dollaria, Iron Man 585 miljoonaa dollaria ja Edward Nortonin yhdessä Louis Leterrierin kanssa tekemä The Incredible Hulk ”vain” 263 miljoonaa dollaria.

Lähteet: Deadline, Box Office Mojo

Kuva: Walt Disney Studios

Lisää luettavaa