Uusi Harry Potter -tarinako myös elokuvaksi?

19 vuotta alkuperäisten Harry Potter -kirjojen jälkeen sijoitettu Harry Potter and the Cursed Child on näytelmä, joka kiinnostaa Lontoon West Endin teattereihin pakkautuvaa yleisöä. Vaikka näytelmä ei ole vain Potterin luoja J. K. Rowlingin käsialaa, vaan sen on kirjoittanut hänen kanssaan Bafta-palkittu Jack Thorne, lopputulosta on kriitikoiden keskuudessa yleisesti pidetty hyvänä. Nyt näyttääkin siltä, että näytelmän ennakkosuosio on saanut myös Potter-elokuvista aiemminkin vastanneen Warner Brosin liikekannalle.

Elokuvastudion kerrotaan hankkineen Harry Potter and the Cursed Child -tarinan oikeudet itselleen. Tämä antaa vihiä siitä, että studiolla voisi olla kiinnostusta jatkaa Potterin maailmassa muutenkin kuin tulevan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -fantasiarainan kautta. Kahteen osaan jaettu näytelmä on ollut jo etukäteen lähes loppuunmyyty hamaan tulevaisuuteen The Guardianin mukaan, vaikka esitykset järjestetään 1400-paikkaisessa salissa.

Näytelmässä seurataan Potterin perheen vaiheita kirjoista ja elokuvista tuttujen seikkailujen jälkeen. Uuden tarinan keskiöön nousee tuttujen hahmojen rinnalle Harryn (kuvassa Jamie Parkerin esittämänä) poika Albus, jonka pitää kohdata perheensä menneisyys. Näytelmän näyttelijät eivät ole elokuvasarjasta tuttuja, eikä tällä haavaa ole tiedossa, ketkä rooleja näyttelisivät mahdollisessa Harry Potter and the Cursed Child -elokuvassa.


Lähteet: ScreenRant, Harry Potter The Play, The Guardian

Kuva: Harry Potter Publishing/Warner Bros.

R. Isoviita 14.07.2016 klo 13:49

Uusimmat uutiset