Goslingille tarjotaan matkaa Kuuhun

25.11.2015 14:55

Näyttelijä Ryan Goslingille riittää vientiä. Sen lisäksi, että Drive-leffassa nimetöntä kuskia näytellyt Gosling on suurella todennäköisyydellä Ridley Scottin Blade Runner 2:n pääosassa, hänet nähtäneen Terrence Malickin uudessa leffassa ensi vuonna ja nyt miestä houkutellaan myös Kuuhun. Jälkimmäinen projekti on kiertänyt tekijältä toiselle jo yli kymmenen vuotta.

Vuonna 2003 Clint Eastwoodin nimi liitettiin elämäkertaelokuvaan, jonka tarkoitus oli kertoa astronautti Neil Armstrongista. Vuonna 2012 kuolleen Armstrongin elämäntarinaa kypsytellään nyt uudelleen, sillä parin vuoden päästä olisi sopivasti Armstongin ja Buzz Aldrinin historiallisen avaruuslennon 50-vuotispäivä. Leffan käsikirjoituksesta vastaa Josh Singer (West Wing, Fringe – rajamailla).

Eastwood ei ole mukana tämän elokuvan ohjaajana, vaan puikkoihin on astumassa alkuvuodesta kolmella Oscarilla palkitun soittajadraama Whiplashin ohjaaja ja käsikirjoittaja Damien Chazelle. Yhteistyö Goslingin kanssa saattaa hyvinkin toteutua, sillä Chazelle ohjaa häntä parhaillaan musikaalielokuva La La Landissa. Vuonna 1969 ensimmäisinä ihmisinä Kuussa käyneet Armstrong ja Aldrin ovat olleet elokuvien aiheina ennenkin, mutta on odotettavissa, että leffan oikeudet omistava Universal haluaa lähestyä aihetta menestyselokuvien Gravity ja Yksin Marsissa vanavedessä.

Lähteet: Deadline, CinemaBlend

Kuva: Scanbox/ Only God Forgives

Lisää luettavaa