Halloween 6 (1995)
- 88 min
- Genret:
- Kauhu
- Muut sarjan leffat:
- Halloween - naamioiden yö, Halloween 2 - Tappajan paluu, Halloween III - pahuuden yö, Halloween 4, Halloween 5: Kosto, Halloween 6, Halloween H20, Halloween: Resurrection
- Sijoitus:
Leffatykin 2346. paras elokuva.
Arvostelut (3)
Kauhupläjäyksenä Halloween 6 on hyvä ja kaikessa synkkyydessään pelottava.
Vuosia on vierynyt viidennen osan tapahtumista ja Haddonfield on jättänyt taakseen karmaisevan menneisyytensä ja on jälleen valmis juhlimaan halloweenia normaaliin tapaan. Michael Myers ja hänen sisarentyttö Jamiehan kuolivat poliisilaitoksella tapahtuneessa räjähdyksessä viidennen osan lopuksi, eikö niin? No niin kuin jokainen viidennen osan nähnyt tietää; ei, he eivät kuolleet. Halloween 5:ssa pyörinyt outo lierihattuinen mies osoittautuu yhdeksi Michaelia suojelevan yhdistyksen jäseneksi. He pitävät Jamieta vankina, joka on raskaana ja kaikki odottavat uuden pahuuden saapumista maailmaan. Michael puolestaan on valmis nirhaamaan joka ainoan hengissä olevan sukulaisensa.
Halloween 6 on ehkä pelottavin sarjan tuotoksista, mutta meneekö juoni jo vähän yli hilseen? Noh, rajoilla ollaan... Ikään kuin Michael tarvitsisi kenenkään apua hänen "työssään". Lisäksi kuudennessa osassa löydetään syy, miksi Michael haluaa niin kovasti tappaa kaikki perheenjäsenensä ja mistä hän on saanut kaikki voimansa. Itse pidin Michaelista paljon enemmän, ilman näitä ihmeellisiä selityksiä miksi hän on sellainen kuin on. Riippuu varmasti katsojasta, pilaako vai pelastaako nuo selitykset tämän Halloween-saagan. Itse olen sitä mieltä, että pilaavat.
Kauhupläjäyksenä Halloween 6 on hyvä ja kaikessa synkkyydessään pelottava. Michaelin psykiatri Loomis nähdään myös jälleen kerran valkokankaalla, hyvin vanhana miehenä. Lisäksi vanhoista hahmoista Haddonfieldissa asuva Tommy, jota Michaelin sisko Laurie ensimmäisessä osassa vahti, on mukana tässä osassa. Vanhaa on siis mukana kiitettävästi, mutta uutta annos liikaa.
Boy From Shadows
Tykittäjä, 182 arvostelua

Arvosteltu: 08.08.2008
Katsottu: Kotona
Arvostelun pisteet
Halloween 6 on kuin Tim Burtonin elokuva, jonkä tänä olisi tehnyt "kirkkain" mielin, sillä leffa on edeltäjiään reippaasti synkempi, ja tavallaan myös pelottavempi.
Halloween on jälleen kerran saapunut syksyiseen putoilevien lehtien verhoilemaan Haddonfieldiin, "historian brutaaleimman
sarjamurhaajan", Michael Myersin kotikaupunkiin. Tälläkin kertaa Halloweenin yhteydessä kaupunkiin saapuu varmasti sen historian
epämieluisin vieras, vanha kunnon "herra Myers", joka ei tälläkään kertaa aio jättää ketään todistamaan paluutaan.
Tarina alkaa jostain synkästä kolkasta maan alta, jossa synnytysosastolle viedään varsin nuori tuleva 'onnellinen' äiti, Jamie Lloyd, joka tulee pian saaman pojan, Michael Myersin viimeisen sukulaisen. Pienenä faktapohjana kahta edellistä osaa näkemättömille voin kertoa, että Jamiehan on tällä hetkellä kuolleen Laurie Stroden (Halloween, Halloween II) tytär, joka adoptoitiin äitinsä tapaan johonkin muuhun perheeseen. Laurie juoksi pikkutyttönä kahden elokuvan verran enoansa karkuun, ja jatkaa samaa vielä tässä kolmannessakin.
On suorastaan täysin typerää, että Michaelille on keksitty eräänlainen taustatarina ja kaiken lisäksi vielä uskonnollinen sellainen. Kuka valopää saikaan päähänsä, että Michael on jonkin uskonnollisen riitin kulmakivi, joka uhraa jonkin perheen, että jokin ihmeen heimo saisi olla turvassa. Siis täysin älytöntä s*heisseä. Juuri tämän uskonnollisuuden ja muun p*skan takia kuudes Halloween
muistuttaa lähinnä Schwarzeneggerin tähdittämää End of Days -leffaa, johon olisi lisätty Michael Myers.
Halloween 6 on kuin Tim Burtonin elokuva, jonka tämä olisi tehnyt "kirkkain" mielin, sillä leffa on edeltäjiään reippaasti synkempi ja
tavallaan myös pelottavampi. Synkkä yleisilme ja tavallaan aivan uusi juoni eivät voi millään osa-alueella korvata sitä, mihin olemme
jo vuosien (ja elokuvien) varrella tottuneet ja rakastuneet, eli täysin uskomattomaan ja hämärään kaveriin, joka lahtaa lapsenvahteja ja siihen Carpenterin luomaan ällistyttävään tunnelmaan, joka luo jännitystä ja saa paikoin jopa hiuksetkin nousemaan pystyyn. Tämän
vuoksi Halloween 6 - Curse of Michal Myers oltaisiin voitu jättää kokonaan tekemättä.
Vaikka olen tässä jo hyvän tovin tätä leffaa haukkunut, voin ilokseni ilmaista, ettei leffa ole ollenkaan niin huono kuin väitetään. Jostain ihmeen syystä pidin hieman tästä elokuvasta ja voin katsoa sen toistamiseenkin. Ehkä yksi syy tähän on se, ettei (luojan kiitos)
vanha kunnon Dr. Loomis vielä ole poistunut keskuudestamme ja myöskin se, ettei Michaelia ole pilattu on helpotus. Michael jatkaa
samllaa hiippailevalla ja salaperäisellä, ihmisiä lahtaavalla tyylillään kuin ennenkin.
WreckMe666
Käyttäjä, 21 arvostelua

Arvosteltu: 29.06.2010
Katsottu: Kotona
Arvostelun pisteet
Halloween 6 pysyi pitkään suomentamattomana, mutta nyt se on lopultakin lyöty yksittäisenä DVD:lle suomiteksteillä Halloween-boxin ulkopuolellekin. Ja fanina minun oli tietysti pakko napata yksi kappale haltuuni.
Kuudennessa osassa ollaan hypätty vuosia eteenpäin edellisestä, ja pikkuisesta Jamiesta on tullut aikuinen nainen, joka ikävä kyllä on joutunut viettämään parhaat vuotensa Michael Myersia suojelevan pahan kultin vankina. Jamien onnistuu pelastaa vastasyntynyt lapsensa kulttilaisten käsistä, mutta Michael pääsee vauvelin jäljille. Siksi eläkkeelle vetäytyneen tohtori Loomisin ja myös aikuiseksi varttuneen Tommy Doylen on yhdistettävä voimansa pysäyttääkseen sekä Myers että kultin pahat suunnitelmat.
Kuutososa kuuluu sarjan heikoimpiin osiin, mutta positiivisia seikkojakin löytyy. Donald Pleasence nähdään leffassa tohtori Loomisina vielä kerran, ja myös ykkösosasta tutun Tommyn hahmon kirjoittaminen tarinaan on ihan mainio veto. Nuorisolle paremmin Frendeistä tuttu Paul Rudd hoitaa Tommyna hommansa kohtuuhyvin, ja Stroden sukuakin on taas vedetty mukaan, joista Marianne Haganin esittämä Kara on elokuvan päänaishahmo, tosin melko turha sellainen.
Juoni on vedetty jatko-osien tyyliin taas astetta pidemmälle ja epäuskottavammaksi. Pääosin elokuva on sitä samaa Halloween-kauraa: Michael riehuu Haddonfieldissä ja porukkaa kuolee. Nyt kuitenkaan naamiomies ei itse ole ainut uhka, kun kaivaudutaan hieman syvemmälle pahuuteen, ja Michaelin yliluonnollisille voimillekin keksitään selitys.
Tästä olisi voinut kenties saada rakennettua paremmanpuoleisen jatko-osan, mutta toteutus on ärsyttävästi pielessä. Juonesta on yritetty tehdä liian monimutkainen, vaikka yksinkertaisuus on tämäntyylisissä kauhuleffoissa usein vahvuus. Tämä moka purkautuu erilaisina oireina: esimerkiksi turhia hahmoja - joille yritetään keksiä tärkeä rooli - on hiukkasen liikaa, ja jotkut todella kriittiset kohtaukset loppuvat kuin ihmeen kautta täysin seinään. Katsoja tunteekin olonsa suurimman osan ajasta enemmänkin petetyksi kuin pelokkaaksi.
Kyllä pelko ja jännityskin tunkevat esille joissakin kohdissa, sitä ei voi kiistää. Ja goren fanit löytävät esim. lahtauskohtauksista jotakin hyvää, mutta miinuksia ei saada missään vaiheessa katettua. Katsojaa voi lisäksi ihmetyttää typerä ja lähes käsittämätön loppuratkaisu, mutta sille on selitys, jota en kuitenkaan spoilaussyistä kehtaa kertoa. On silti mainittava, että elokuvasta on myös tehty Producer's Cut -versio, joka paikkaa joitakin juonellisia puutteita ja muuttaa tarinan (varsinkin lopun) kulkua melko merkittävästikin. Tämä versio olisikin ollut alkuperäistä julkaisua huomattavasti parempi ja ansainnut paremman arvosanan. Mutta minkäs teet...
nimimerkki: Zelner

Suosituksia
Kommentit (24)
RainafriikkiKäyttäjä |
31.08.10 klo 17:03
Loistava jatko-osa,joka oli parempi kuin halloween 5.
SchmierKäyttäjä |
29.08.10 klo 12:21
Perseestä...1/5
jokurandomiMyersKäyttäjä |
09.03.10 klo 19:28
"Pelottavin Halloween"..ja paskan marjat.Ei tässä voi säikähtää kun tunteen juoni kuvion muutenkin3/5
ViipiKäyttäjä |
01.01.10 klo 22:13
Voiko tätä edes kutsua nimeltä ''halloween'', en saanut halloween fiilistä. Halloween juoni raiskattiin tässä pahasti..Miks elokuvamusiikit pitää muuttaa erila... Lue loput