Uutta Bad Boysia odotellessa: Mitä kuuluu Will Smithille?

27.3.2024 20:05
© 2020 CTMG, Inc. All Rights Reserved./ Bad Boys for Life

Will Smithin ja Martin Lawrencen Bad Boys -leffasarja jatkuu. Jo neljänteen elokuvaan edenneen leffasarjan uusin osa kantaa alaotsikkoa Ride or Die. Miamilaisen huumepoliisikaksikon paluuta valkokankaalle voi pitää jopa yllättävänä, sillä elokuvasarjan kolmas osa henki jäähyväistunnelmia.

Leffan käsikirjoittajana toimii Chris Bremner, joka vastasi myös Bad Boys for Lifen tekstistä. Vaikka Smithin ja Lawrencen voi odottaa tuovan varmoin ottein kelpo toimintaviihdettä katsottavaksi, siviilissä Smithillä on kulkenut kuoppaisemmin. Tänään tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun hän löi koomikko Chris Rockia Oscar-gaalassa. Vaimoonsa Jada Pinkett Smithiin kohdistuneen vitsin suututtama tähti toki pokkasi saman iltana Oscarin elokuvasta King Richard: Williamsien tarina, mutta hänelle rapsahti tulistumisesta myös porttikielto elokuva-akatemian tapahtumiin.

Smith, joka vaimoineen on tehnyt vuosia hyväntekeväisyystyötä säätiönsä The Will And Jada Smith Family Foundation kautta, on joutunut seuraamaan yhteistyökumppanien katoamista. Vuosittain miljoonia keränneen säätiön tulot kutistuivat Oscar-iskun vuonna 2022 vain 365 870 dollariin, kun se menetti mm. American Airlinesin lahjoittajalistaltaan. Samana vuonna säätiö jakoi rahaa mm. American Film Institutelle, joka kouluttaa elokuvantekijöitä ja jakaa tunnustuksia alan ammattilaisille.

Smithien säätiö on avustanut myös pienempiä toimijoita, jotka vaikuttavat hämärämmiltä: Varietyn keräämien tietojen mukaan säätiö luovutti esim. 15 000 dollarin summan organisaatiolle nimeltä Rebecoming Inc., jonka puhelinnumeroon ei vastata, eikä osoitteessa ole mitään toimintaa.

Smithien säätiön kummallisuudet eivät siihen lopu. Vaikka sillä ei ole ollut palkattua työvoimaa sitten vuoden 2021, säätiön varoja käytettiin mm. toimistotarvikkeiden ja tietokoneiden hankkimiseen sille vielä tämän jälkeen. Säätiö on heidän edustajansa mukaan panemassa pillit pussiin ja pariskunnan on luvattu jatkavan hyväntekeväisyyttä sen ulkopuolella. Smithillä itsellään on monta rautaa tulessa: hänet on listattu mm. tuottajaksi yli kymmeneen elokuvaan, joista mm. komediaklassikko Vauhdilla Chicagoon eli Planes, Trains & Automobilesin uudessa tulkinnassa hän aikoo myös näytellä.

 

Lähteet: Variety, SlashFilm

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa