Tim Burton ohjaa yli 15-metristä naista

2.2.2024 00:30
Woolner Brothers Pictures/ Jättiläisnaisen hyökkäys, 1958

Ohjaaja Tim Burtonilla on jo kiikarissa seuraava projektinsa, kun hänen uutta Beetlejuice-elokuvaansa, sittemmin Beetlejuice Beetlejuice 2024 A.D. -nimellä paiskattua komediaa odotellaan elokuvateattereihin. Vuoden 1958 tieteiskauhuleffa Jättiläisnaisen hyökkäys on saamassa Burtonilta oman käsittelynsä.

Alkuperäinen Jättiläisnaisen hyökkäys kertoo kurjaan avioliittoonsa tympääntyneestä Nancy Archerista, joka sattumalta törmää ulkoavaruudesta saapuneeseen objektiin, altistuu oudolle säteilylle ja kasvaa yli 15-metriseksi (50 jalkaa) jättiläiseksi. Huima lisäpituus ei paranna Nancyn avioelämää, mutta se aiheuttaa myös suurta kaaosta hänen kotikaupungissaan.

Tulevaa leffaversiota, Attack of the Fifty Foot Woman, käsikirjoittaa Gillian Flynn (Sharp Objects). Burton vastaa ohjaamisen lisäksi osaltaan elokuvan tuottamisesta. Hänen ohellaan sitä ovat tuottamassa Andrew Mittman (Elvis) ja Tommy Harper (Star Trek Beyond).

Tim Burton on leikitellyt vuosikymmenten takaisella aihepiirillä myös elokuvassaan Mars Attacks! eli Mars hyökkää! ja Addamsin perheen tyttärestä kertovassa Wednesday-sarjassa. Näistä ensimmäinen pohjautui kulttimaineessa olevaan 1960-luvun keräilykorttisarjaan ja jälkimmäinen myös 1960-luvulla pyörineeseen tv-sarjaan. Jättiläisnaisen hyökkäyksen aiempi uusintaversio on vuodelta 1993.

 

Lähde: Deadline

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa