Suosittu mangasarja saa leffakäsittelyn

26.2.2024 15:34
VIZ Media LLC

Maailmanlaajuisesti huimaa suosiota nauttiva japanilaissarjakuva Naruto on muovautumassa elokuvaksi. Narutosta on toki tehty aiemmin jo animesarjaa, mutta tällä kertaa aiheeseen tarttuu yhdysvaltalainen elokuvayhtiö Lionsgate.

Leffasta odotetaan tuottoisaa, sillä Masashi Kishimoton Naruto-sarjakuvajulkaisuja on myyty arviolta 250 miljoonaa kappaletta eri puolilla maailmaa. Vuonna 1999 päivänvalon nähneen tarinan nimihahmo on ninja, jonka sisällä elää varsinainen peto, yhdeksänhäntäinen kettudemoni. Demonin läsnäolo ei tee nuoren ninjan elämästä ongelmatonta, sillä Narutoa pidetään tästä syystä arveluttavana.

Yhdysvaltalaistekijöiden tarttuminen japanilaisiin teoksiin ei ole aina sujunut ongelmitta. Esim. Ghost in the Shell -mangan elokuvaversiointi vuodelta 2017 sai runsaasti negatiivista kritiikkiä siksi, että sen pääroolissa nähtiin Scarlett Johansson, eikä japanilasilähtöinen näyttelijä. Naruton roolitus on vasta mietinnän alla.

Lionsgaten Naruton ohjaaja on kuitenkin päätetty. Elokuvaa luotsaa Destin Daniel Cretton, osin japanilaista sukujuurta oleva Hollywood-ohjaaja, jonka Marvel-raina Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings oli yksi vuoden 2021 parhaiten myyneistä elokuvista. Naruton luonut Kishimoto on jo ehtinyt kiitellä ohjaajavalintaa täydelliseksi.

Lähde: SlashFilm
Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa