Star Wars -kohde kävi liian kalliiksi Disneylle – syyskuussa ovet säppiin

12.8.2023 22:52
Steven Miller (CC)

Disneyn vasta viime vuoden maaliskuussa avaama Star Wars -teemakohde on tulossa tiensä päähän ensi kuussa. Galactic Starcruiserin piti olla jokaisen Tähtien sota -fanin unelmapaikka, jossa kerrallaan satakunta turistia saattoi uppoutua Luke Skywalkerin, Leia Organan ja Han Solon maailmaan simulaation kautta. Hurjia summia maksanut ja Disneyn Floridan teemapuistoon liitetty kohde ei tosin ole ollut halpa kävijöilleenkään: kahden päivän ”avaruusmatkan” hinnat ovat olleet 4800 dollarista kymmeniin tuhansiin.

Syyskuussa Galactic Starcruiseriin on vielä tunkua, sillä innokkaimmat fanit haluavat korkeasta hinnasta huolimatta kokea, millaista on pujahtaa keskeltä tavallista Maan arkea esim. kaukaisen galaksin vastarintaliikkeen mukaan. Usean päivän simulaation luomiseen on uhrattu aikaa ja rahaa, jotta vieraat pääsisivät aitoon Star Wars -elokuvien tunnelmaan. Arviolta ainakin 350 milj. dollaria maksanut matkakohde on tarjonnut kävijöilleen mm. valomiekkatreenejä ja tilaisuuden nähdä Kylo Ren ja Rey ottamassa mittaa toisistaan.

Galactic Starcruiserin kysyntä ei kuitenkaan ole ollut sellaisella tasolla, että vyötään kiristelevä Disney olisi nähnyt sillä enää tulevaisuutta. Yhtiölle tullee halvemmaksi vain sulkea paikan ovet ja miettiä tilalle jotain kannattavampaa. Kohteen sulkeminen kustantaa Disneylle arviolta 250-300 milj. dollaria, mikä tosin huomioidaan verotuksessa kevennyksenä.

 

Lähteet: Collider, Independet.co.uk, Yahoo!Entertainment

Kuvalisenssi CC

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa