Slasher-elokuvaa ala-asteikäisille esittänyt opettaja sai vanhemmat hälisemään

18.10.2023 00:14
ITN Distribution/Jagged Edge Productions/Winnie the Pooh: Blood and Honey, 2023

Alkuvuodesta ensi-iltansa saanut Winnie the Pooh: Blood and Honey on toiminut esimerkkinä siitä, kuinka tunnetun hahmon tekijänoikeuden vanheneminen on tehnyt siitä ns. vapaata riistaa. Nalle Puh -kauhuelokuvan olemassaoloa voi kiittää tai kirota siksi, että A. A. Milnen rakastetun hahmon käyttö muuttui vapaammaksi tammikuussa 2022. Kiitosta ei anna ainakaan floridalaisten kaksosten äiti, joka sai tietää lastensa päätyneen näkemään Winnie the Pooh: Blood and Honeyn verenkarvaista kuvastoa koulussa.

Slasher-kauhuksi luokiteltu elokuva oli tullut esiin Miami Springsissä sijaitsevassa opinahjossa. Pöyristyneen äidin mukaan ala-asteikäiset lapset olivat saaneet katsoa kyseistä leffaa lähemmäs puoli tuntia, koska opettaja oli suostunut esittämään sitä oppilailleen näiden pyynnöstä. Ainakin osa lapsista oli kuitenkin toivonut, ettei murhaajaelokuvan katselemista jatkettaisi, sillä se oli mitä ilmeisimmin järkyttänyt heitä. Tästä huolimatta opettaja ei ollut heti keskeyttänyt elokuvaa.

– Ei ole lasten tehtävä päättää [mitä katsotaan], vaan opettajan pitää vastata asiasta, tuohtunut vanhempi muistuttaa.

Koulun johto on ryhtynyt toimiin tapauksen selvittämiseksi ja huolehtiakseen siitä, ettei opettaja toistaisi virhettä. Se on myös viestinyt tarjoavansa järkyttyneille oppilaille keskusteluapua. Winnie the Pooh: Blood and Honey ei ole saanut Yhdysvalloissa virallista ikärajamerkintää, mutta esim. Suomessa sen ikärajaksi on merkitty 16 vuotta. Elokuvassa Nalle Puh -henkisesti naamioituneet kostajat pitävät nuoria kauhun vallassa. Väkivallan lisäksi leffassa on alastomuutta.

 

Lähteet: CBS News, Variety, Bloomberg

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa