Paluu tulevaisuuteen -leffasarjaa ei käynnistetä taas, mutta tehdäänkö uutta jatko-osaa?

29.7.2023 21:21
Universal/Amblin/ Paluu tulevaisuuteen III, 1990

Vaikka lennokas Paluu tulevaisuuteen -trilogia ei olekaan jatkunut valkokankailla sitten vuoden 1990, kasarisuosikki on pysynyt mielissä myös 2000-luvulla mm. juhlavuosijulkaisujensa sekä Lontoossa ja Broadwaylla esitetyn musikaaliversiointinsa kautta. Teatteriversiointi on toistaiseksi ainut uusi versio, johon alkuperäisen trilogian luojat Robert Zemeckis ja Bob Gale ovat taipuneet.

Niin Zemeckis kuin mm. tuottaja Frank Marshall ovat jo kauan aikaa sitten todenneet jämäkästi, ettei Paluu tulevaisuuteen -remakea tehdä. Alkuperäisen trilogian tekijöiltä kysellään kuitenkin edelleen, olisiko leffasarjalle mahdollista saada vielä neljättä osaa. Teoriassa ajatus ei ole mahdoton, onhan 1980-luvun suosikeille tehty jatko-osia edelleen – Terminator rymisteli kuudennessa elokuvassaan (Dark Fate) vuonna 2019, Ghostbusters-ukot ja sihteeri tekivät paluun Afterlifessa 2021 ja Indiana Jones Dial of Destinyssä tänä vuonna.

Marty McFlyna leffasarjassa nähty Michael J. Fox on epäillyt neljännen elokuvan tarpeellisuutta. Niin ikään käsikirjoittaja Bob Galekaan ei ole innostunut asiasta:

– Ihmiset kyselevät, miksemme tee Paluu tulevaisuuteen 4:sta, ja kun he sanovat niin, he tarkoittavat haluavansa jotain, mikä saa heidän olonsa yhtä hyväksi kuin alkuperäinen [elokuvasarja]. Sellaista se on. [Hyvän] olon saa, kun lähtee katsomaan tätä teatteriesitystä. Uutta leffaa ei tarvita. Onhan sitä nähty, kuinka liian monet tyypit palaavat entiseen liian monta kertaa. Kuten olen useasti sanonut, Paluu tulevaisuuteen -hahmot ovat perhettäni, lapsiani. Ethän möisi lapsiasi prostituutiolle.

 

Lähde: MovieWeb

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa