Olympos Has Fallen -toimintaleffojen menestys ei näkynyt pääosatähden tilipussissa

14.10.2023 16:32
©Millennium Films / David Appleby, Jack English/London Has Fallen, 2016

Jo trilogian mittaan kasvanut Gerard Butlerin toimintaelokuvien sarja jäi jäytämään näyttelijän mieltä. Olympos on valloitettu eli Olympos Has Fallen käynnisti vuonna 2013 tymäkän jatkumon, jossa Butlerin näyttelemä agentti Banning palaa epäonnistumisen jälkeen suojelemaan Yhdysvaltain presidenttiä.

Banningin eräänlainen yhden miehen sota menestyi lippuluukuilla kohtalaisen hyvin, mutta Butlerin tilipussi jäi köykäisemmäksi kuin myös elokuvasarjansa tuotantoportaassa toimiva näyttelijä oli odottanut. Hän vaati elokuvayhtiöiltä saataviaan jo yli kaksi vuotta sitten oikeusteitse. Butlerin kanteen mukaan hänelle ei ollut tilitetty vähintään 10 miljoonan dollarin summaa, joka hänelle olisi sopimuksen mukaan kuulunut. Hän totesi tuotantoyhtiöiden myös vääristelleen leffasarjaan liittyviä talouslukuja.

Nyt tapaus on viimein saamassa päätöksen. Nu Image ja Millennium Media (nykyisin pelkkä Millennium Media) ovat päätyneet Butlerin kanssa sovintoratkaisuun, jonka yksityiskohdat ovat kuitenkin salaisia. Butlerin odotetaan palaavan Mike Banningin rooliin tulevaisuudessa, sillä leffasarjan neljäs osa, Night Has Fallen, on ollut suunnittelupöydällä ainakin vuodesta 2019.

Samaan franchiseen kuvattiin myös toukokuun lopulta tv-sarjaa Paris Has Fallen. Sarjan pääosaan kiinnitetty Mathieu Kassovitz joutui syyskuussa vakavaan onnettomuuteen, jonka seurauksena hän oli menettää jalkansa. Raaja onnistuttiin kuitenkin pelastamaan ja Kassovitz on jo toipumaan päin.

 

Lähteet: The Wrap, THR, The Guardian

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa