Näyttelijä Julian Sandsin kuolema sai vahvistuksen

28.6.2023 04:06
NIGHT VISIONS DISTRIBUTION/Kirjava lintu - The Painted Bird, 2019

Kalifornian vuoristoilla tammikuussa kadonnut englantilaisnäyttelijä Julian Sands (65 v.) on vahvistettu kuolleeksi. Hän kohosi kansainväliseen tietoisuuteen jo 1980-luvun puolivälissä elokuvien Kuoleman kentät ja Hotelli Firenzessä myötä. Sands nähtiin myöhemmin Araknofobia-kauhuelokuvan tieteilijänä, sekä pahan ruumiillistumana, Warlockina, kahdessa tämän nimeä kantaneessa elokuvassa.

Myös useissa tv-rooleissa (mm. Smallvillen Jor-Elinä, 24:ssä, Gothamissa ja Medicit, Firenzen valtiaissa) näytelleen Sandsin arveltiin löytyneen lopulta viime viikonloppuna, kuukausien etsinnän jälkeen. Vaeltajat olivat havainneet Mount Baldyn maastossa ihmisjäänteitä, jotka kuljetettiin paikallisen sheriffin pakeille tunnistettaviksi.

Nick Sands, näyttelijän veli, muisteli jo tammikuussa, kuinka innokkaasti tämä oli myös synnyinseuduillaan suunnannut usein luontoon. Nick Sandsin mukaan Mount Baldy lukeutui hänen veljensä suosikkipaikkoihin mm. kiipeilymahdollisuuksiensa vuoksi. Tähden on kerrottu olleen kokenut eränkävijä. Vuodenvaihteen tienoilla alueella oli kuitenkin lumimyrskyjä, jotka vaativat myös kahden muun ihmisen hengen.

– Hän kävi siellä niin useasti kuin vain voi. Julianilla oli tapana todeta, että hänellä ei ollut koskaan vapaata, mutta satunnaisia lepohetkiä kyllä. No, nyt hän on päässyt lepoon paikkaan, jonka hän olisi todella siihen tarkoitukseen kelpuuttanut, Nick Sands totesi.

 

Lähteet: BBC, The Guardian

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa