Tuttu velhomaailma tekee paluuta ruutuihin. vaikka Ihmeotukset-elokuvasarja ei näillä näkymin jatkukaan. J. K. Rowlingin luomiin Harry Potter -kirjoihin pohjautuvan tv-sarjan vahvistettiin olevan suunnitelmissa jo viime vuonna. Tv-sarjan odotetaan kertovan Harryn tarinan seikkaperäisemmin kuin Daniel Radcliffen, Emma Watsonin ja Rupert Grintin tähdittämän elokuvasarjan.
Potter-uutuus on valmisteilla Dyyni-franchisen ja George R. R. Martinin fantasiateosten tv-sarjaversioiden ns. kodiksi muotoutuneelle Maxille (ent. HBO Max). Sarjan ensimmäisen jakson pitäisi ilmestyä suoratoistopalveluun jossakin vaiheessa vuotta 2026, joten sen näyttelijäkiinnityksiä pohditaan kuumeisesti. Haku uusien Harryn, Hermionen ja Ronin osiin ei ole vielä virallisesti päättynyt. Tylypahkan johtohahmon, Dumbledoren, kaapuun on kaavailtu Mark Rylancea (Dunkirk, Iso kiltti jätti), joskin alkuperäisen elokuvasarjan Sirius Mustaa näytellyt Gary Oldman on vihjannut, että rooli voisi kiinnostaa myös häntä.
Pahamaineista Voldemortia elokuvasarjassa näytellyt Ralph Fiennes on itse todennut Cillian Murphyn (Oppenheimer) sopivan manttelinperijäkseen. Silti toistaiseksi myöskään uutta Voldemortia ei ole nimetty virallisesti. Sarjan tekijätiimissä ovat kuitenkin varmasti mukana Francesca Gardiner ja Mark Mylod, ensimmäinen showrunnerin ja jälkimmäinen ohjaajan ominaisuudessa. Lisäksi tämä myös kiitellyn Succession-sarjan takaa tuttu kaksikko toimii Harry Potter -sarjan vastaavina tuottajina.
Lähteet: Deadline, IGN, ScreenRant, Variety
Toim. R. Isoviita