Mad Maxin ”isällä” on mielessä toinenkin jatko-osa

2.5.2024 03:19
Warner Bros./ Furiosa: A Mad Max Saga, 2024

Mad Maxin pölyiseen maailmaan palaava Furiosa: A Mad Max Saga saa Suomen ensi-iltansa 24.5.24. Mad Max: Fury Roadin merkittävän naishahmon aiempiin vaiheisiin keskittyvä raina on kevään odotetuimpia tapauksia, mutta leffasarjan ”isä” George Miller katsoo jo kohti seuraavaa projektiaan.

Milleriä kiinnostaa jatkaa edelleen Mad Maxin maisemissa. Tämä hiekkaisten erämaiden keskelle sijoitettu dystopia tunnetaan näyttävistä ajelukohtauksista ja yhteenotoista, mutta Miller on punonut tarinakokonaisuudesta varsin laajaa. Näin hän kertoo suunnitelmistaan:

– Valmistautuessamme Mad Max: Fury Roadiin kirjoitimme [ei vain Furiosan taustakertomusta, vaan myös] mitä Maxille tapahtui vuoden aikana ennen sitä elokuvaa. [M]eillä on siitä kokonainen tarina, jonka haluaisin [kuvata] jossain vaiheessa, jos saan sellaisen mahdollisuuden.

Millerin mukaan hän on yhteistyökumppaneineen jo paneutumassa Maxin osuuteen. Se on toistaiseksi romaanimaisessa muodossa, mutta he muokkaavat siitä elokuvakäsikirjoitusta. Vaikka käsikirjoitus valmistuisi nopeasti, Mad Maxin näyttelijä saattaa vaihtua jälleen kerran.

Maxia viimeksi näytellyt Tom Hardy oli Fury Roadin aikaan 38-vuotias, mutta ihanteellisimmassakin tapauksessa hän olisi uuden jatko-osan aikaan lähes 50-vuotias. Vaikka Mad Max -elokuvat ovat myös erikoistehosteiden ilotulitusta ja maskeerauksen juhlaa, Miller halusi Furiosan näyttelijäksi Furiosa: Mad Max Sagaan Charlize Theronin (48) sijasta nyt 28-vuotiaan Anya Taylor-Joyn.

 

Lähteet: EW, Comingsoon.net

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa