Kumma kiista uhkaa hyydyttää Aaron Eckhartin uuden elokuvan julkaisun

5.11.2023 00:39
Summit Entertainment/ Midway, 2019

Näyttelijä Aaron Eckhart on joutunut kumman kiistan keskelle. Mm. Christopher Nolanin Batman-trilogiasta muistettava tähti on kanssanäyttelijä Abigail Breslinin mukaan käyttäytynyt epäammattimaisesti ja aggressiivisesti Bresliniä kohtaan. Vuoden 2006 Little Miss Sunshine -elokuvan lapsitähtenä maineeseen noussut Breslin haluaa viedä asian oikeuteen, mutta samalla Eckhartin ja Breslinin tähdittämän uutuuselokuvan julkaisu uhkaa estyä.

Kyseinen leffa, toimintajännäri Classified, kertoo CIA:n palkkatappajasta ja MI6:lle työskentelevästä nuoresta naisesta, joita yhdistää pitkään katkolla ollut sukulaisuussuhde. Eckhart näyttelee elokuvassa hahmoista ensimmäistä, Breslin jälkimmäistä.

Breslinin nostaman oikeusjutun mukaan Eckhart käyttäytyi elokuvan kuvauksissa häntä kohtaan uhkaavasti ja asetti hänet useasti vaaraan, joten hän ei uskaltanut olla tämän kanssa kaksin ja koko elokuvan tuotanto oli keskeytyä. Breslin teki kollegastaan valituksen näyttelijöiden ammattiliitolle (SAG-AFTRA).

Classified-elokuvan tuottajat ovat nyt käynnistäneet omat oikeustoimensa Bresliniä vastaan. Heidän mukaansa Breslin on tullut tuotannolle hyvin kalliiksi syytöstensä myötä ja estänyt elokuvan julkaisun. Breslin on osaltaan kieltäytynyt allekirjoittamasta sopimusta, jonka myötä elokuva voitaisiin julkaista, ja vaatinut lisäkorvausta. Elokuvan tuotantoportaasta on viestitty, että Breslinin väitteitä tutkittiin, mutta niille ei ole löytynyt todisteita. Bulgarialaisen tuottajan mukaan väitteet ovat villejä, hysteerisiä ja kuvitteellisia. Eckhartin puolelta kiistaa ei ole toistaiseksi kommentoitu.

 

Lähteet: LA Times, Variety

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa