Buffy, vampyyrintappaja ei palaakaan tv-ruutuihin, mutta…

15.3.2026 23:06
20th Century Fox/ Buffy, vampyyrintappaja, 1998

Sarah Michelle Gellarin kansainväliseen tähteyteen kohottanut Buffy, vampyyrintappaja on kiinnostanut uusia tekijöitä jo hyvän aikaa. Yksi pisimmälle edenneistä Buffy-projekteista, Buffy the Vampire Slayer: New Sunnydale, herätti myös ysärisarjan fanikunnassa isoja toiveita, sillä Sarah Michelle Gellar oli lupautunut olemaan siinä mukana. Näyttelijä on kuitenkin nyt ilmoittanut, ettei sarja ole toteutumassa aiempien suunnitelmien mukaan.

Uudesta sarjasta oli tilattu pilottijakso Disneyn alaisuudessa toimivalle Hululle. Gellarin oli tarkoitus toimia myös yhtensä sen vastaavista tuottajista, kun taas ohjaajana olisi ollut Oscar-palkittu Chloé Zhao (Nomaland). Gellar innoistui projektista tiettävästi erityisesti Zhaon vuoksi. Käsikirjoittajina puolestaan toimivat Nora ja Lilla Zuckerman, jotka ovat kynäilleet myös Marvelin S.H.I.E.L.D.-agentit -sarjaa.

Gellarin mukaan tämän suunnitelman kaatuminen ei kuitenkaan tarkoita, että koko ajatus Buffyn uudesta tulemisesta olisi kuopattu. Näin hän toteaa tuoreessa somejulkaisussaan:

– Kiitokset Chloélle, olen huomannut, miten paljon hän merkitsee, ei vain minulle mutta myös teille. Tämä [peruutus] ei muuta sitä mitenkään, ja lupaan, jos maailmanloppu tulee… minulle voi yhä laittaa viestiä.

Uutta Buffy-sarjaa yritettäneen myydä näin ollen jollekin Hulun kilpailijoista. Tarkkaa tietoa siitä, miksi Hulu ei halunnut edetä sarjan kanssa, ei ole annettu. Ohjaaja Zhao luotsasi pian Oscar-voittonsa jälkeen Marvel-elokuvan Eternals, joka floppasi pahemman kerran, joten Disneyn on arveltu epäröineen hänen mukanaoloaan. Huhujen mukaan Hululla oli haluttu muokata sarjan pilottiehdotusta vielä viime metreillä. Buffy, vampyyrintappajan historia on sarjan vahvasta fanituksesta huolimatta myös ongelmainen: alkuperäinen tv-sarja oli Joss Whedonin luomus, mutta Whedonin maine koki ison kolhun useiden näyttelijöiden kerrottua julkisuuteen hänen tavastaan kohdella heitä. Tämän jälkeen Whedon ei ole virallisesti ollut mukana missään Hollywoodin tv- tai elokuvaprojekteissa.

Gellar jatkaa toistaiseksi muissa projekteissa. Hänet voi nähdä huhtikuussa esim. Ready or Not 2: Here I Come kauhukomediassa.

Lähteet: Deadline, Comicbook.com, Collider

Toim. R. Isoviita